Sinop Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, KOSGEB Müdürü Gürsel Kızılaslan, Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak ve yaklaşık 50 kursiyer katıldı.
Törende konuşan Vali yardımcısı Ali Yılmaz, girişimci sertifikasını alan kursiyerlerin kendi işlerini kurmak istediklerinde aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı hibe ve faizsiz geri ödemeli desteğinden yararlanabildiğini belirterek uygulamanın girişimci adaylarına ve Sinop’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sinop Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak, verilen sertifikaların ve eğitimin Girişimciler için birer altın bilezik olduğunu belirterek, KOSGEB’e teşekkür etti.
KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Kızılaslan da; kamu Kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin Sinop’ta artarak devam ettiğini söyledi.
SİNOP’TA 1500 KİŞİYE ‘GİRİŞİMCİLİK’ EĞİTİMİ VERİLDİ
İşini kurmak isteyen girişimcilerin yanında KOSGEB ve devlet imkânlarının her zaman olacağını belirten Kızılaslan; “Son 3 yılda Sinop’ta yaklaşık 1500 kişi düzenlenen eğitim programlarına katılarak ‘Girişimcilik’ sertifikasını aldı ve bu eğitimlerin sonucunda 200’e yakın işletme kuruldu. Bu rakam Sinop ölçeği için çok iyi, bunun olumlu yansımalarını önümüzdeki yıllarda da göreceğiz” dedi.
Kızılaslan; “ilimize daha da fazla girişimciler kazandırmak için gayret göstereceklerini belirterek, “Girişimciler için elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine’ katılan 50 kursiyere sertifikaları verildi.
KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin Sinop İl ve İlçelerinde açılmaya devam edeceği belirtildi.