OKULLARDA “ANNE MUTFAĞI” VE “YÖRESEL LEZZETLER” UYGULAMASI

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2025, Perşembe - 13:29 Okunma Sayısı: 506
Sinop’taki pansiyonlu okullarda “Anne Mutfağı” ve “Yöresel Lezzetler” uygulaması başlatıldı. Hayata geçirilen proje ile öğrencilerin sofrası anne mutfağı ve yöresel yemeklerle renkleniyor.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Sinop’taki 19 pansiyonlu okulda öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla önemli bir adım atıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, pansiyonlardan sorumlu müdür yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü diyetisyeni ile oluşturulan komisyon, öğrencilerin görüşlerini de alarak yeni bir uygulama başlattı.

ANNE MUTFAĞI VE YÖRESEL LEZZETLER İLE SOFRALAR RENKLENECEK

Ocak ayından itibaren her ayın 2. haftasında “Anne Mutfağı” ve 4. haftasında “Yöresel Lezzetler” menüsü öğrencilere sunulacak. Bu uygulama ile öğrencilerin ev sıcaklığını hissedebileceği lezzetlerle beslenmelerini ve yöresel kültürümüzü de yakından tanımaları sağlanacak.