ÖĞRENCİLER, SİNOP´UN ZENGİN TARİHİNİ TUVALE TAŞIDI

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2025, Çarşamba - 17:11   Okunma Sayısı: 4357
Sinop Valiliği tarafından hayata geçirilen “Öğrencilerimizin Gözünden Maziden Tuvale Sinop” projesi ile öğrenciler, Sinop’un tarihi yapılarını tuvale taşıdı. Sinop’un tarihi dokusunu tuvallere yansıtan öğrenciler; Adalet Sarayı, Askeri Gazino, Saat Kulesi, Sinop Kalesi, Tarihi Cezaevi, Öğretmenevi ve Alaaddin Camii gibi önemli mekanları resmetti.

Sinop’un tarihi simgeleri öğrencilerin fırçalarında hayat buldu. Sinop’ta 15–22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri, kentin tarihi ve kültürel değerlerini tuvale yansıttı. Kentin farklı noktalarında resim yapan öğrencileri Sinop Valisi Mustafa Özarslan da ziyaret etti, onlara ve öğretmenlerine çiçek takdim etti.

“Öğrencilerimizi tarihi eserlerimizle, kültürel değerlerimizle buluşturuyoruz” diyen Vali Özarslan, “ Bazı şehirlerde, bazı kentlerde geçmişten gelen öyle tarihi eserler vardır ki, nesilden nesile aktarılan, korunan, muhafaza edilen eserler vardır ki, onları gördüğünüz an şaşırıp kalırsınız ve bakmadan geçemezsiniz. İşte Sinop’umuz bu yönden çok zengin ve kültürel değerlere, tarihi eserlere sahip bir ilimiz. Biz de bu amaçla Turizm Haftasında öğrencilerimizi, gençlerimizi tarihi eserlerimizle Adalet Sarayımızla, Jandarma Gazinomuzla, Saat Kulemizle, Kalemizle, Alaaddin Camimizle, Tarihi Cezaevimizle, Balatlar Yapı Topluluğuyla, buluşturuyoruz. Sağ olsun öğretmenlerimiz de bu etkinliğe katkı veriyorlar. Öğrencilerimiz bugün bu değişik mekanlarda tarihi eserlerin karşısında resim yapıyorlar. Onların gözüyle, onların kalemiyle, onların bakış açılarıyla, onların ruhundan bu tarihi eserlerimizi tespit etmek istedik, görmek istedik. Bunu yıl boyu devam ettireceğiz. Sanatı, güzelliği, resmi yalnızca teorik olarak değil, okulla sınırlı değil, dersliklerde değil bütün kentin evlerinde, evlerin bahçelerinde, sokaklarında, caddelerinde, parklarında her yerde, kamu binalarında yaşatmak istiyoruz. Böylece bir kültür ve sanat şehri yolculuğuna devam ettirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler de, “İlk defa böyle bir etkinliğe katıldık. Açık hava da tarihi mekanları resmediyoruz. Hem tarihini öğreniyoruz hem de resmediyoruz. Bizler için çok farklı ve güzel bir anı oldu. Böylelikle Turizm Haftasını da değerlendirmiş olduk.” diyerek görüşlerini belirttiler.

Kaynak: Aydın YILMAZ

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI