MİKROKREDİ DESTEĞİ 2 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2025, Salı - 12:26   Okunma Sayısı: 2845
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), 2003’te Diyarbakır’da başlattığı mikrokredi uygulamasıyla 2 milyar TL’lik kredi desteğini aşarak dar gelirli kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendirmeye devam ediyor.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), 2003’te Diyarbakır’da başlattığı mikrokredi uygulamasıyla 2 milyar TL’lik kredi desteğini aşarak dar gelirli kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 220 binden fazla kadına ulaşılan program, mikrofinansın dönüştürücü gücünü bir kez daha gözler önüne

GİRİŞİMCİ RUH, AZİMLE BULUŞUYOR

Mikrokredi, teminat ya da kefalet gerektirmeyen, geri ödemeli küçük sermaye destekleriyle, kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını hedefliyor. 2003’te yalnızca 6 kadına, toplam 3.000 TL verilerek başlayan yolculuk, bugün 69 ilde 85 şube ile Türkiye’nin en yaygın mikrokredi ağına dönüştü.

“YARDIM DEĞİL, UMUT VERİYORUZ”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül, “Her yoksula hibe yardım yapmak kaynak israfıdır. Mikrokredi, yoksulluğu kendi emeğiyle aşmak isteyen kadınlara verilen bir fırsattır. Onlara sadece kredi değil, bir başlangıç imkanı veriyoruz,” diyerek programın amacını özetlemektedir.

HER 1 TL, 4 TL SOSYAL GETİRİ SAĞLIYOR

Social Value UK tarafından yapılan etki analizine göre, mikro girişimcilere verilen her 1 TL, toplumda 4 TL’lik sosyal fayda yaratıyor. Bu oran, kamu kaynaklarının etkin kullanımında mikrokredinin rolünü açıkça ortaya koyuyor.

HEDEF 2030,  7 MİLYON AİLEYE ULAŞMAK

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Akgül, “Mikrokredi, insan onuruna yakışır bir kalkınma modelidir. Bugün geldiğimiz nokta umut verici olsa da asıl hedefimiz 2030 yılına kadar 10 milyar TL’lik krediyle 7 milyon haneye ulaşmak. Bu sadece bir finansal büyüme değil, toplumsal eşitlik ve fırsatlara erişimin güçlendirilmesidir. Bu mücadelede herkesin katkısı kıymetlidir.”

TGMP Genel Müdürü Halil Orhan, “Kadınların başı dik, çocuklarının geleceği umut dolu olsun istiyoruz. Mikrokredi sadece bir finansal destek değil; bir yaşam hakkıdır.” diyerek herkesi bu sosyal dönüşüme ortak olmaya çağırıyor.

 GÜCÜNÜ KADINLARDAN ALAN BİR GELECEK İÇİN

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında mikrokrediyle ayağa kalkan kadınlar, sadece kendi hayatlarını değil, çevrelerindeki toplumu da dönüştürüyor. Bu başarı hikâyeleri, küçük bir destekle büyük değişimlerin mümkün olduğunu kanıtlıyor. Mikrokredi, bir umut kapısı değil; kadınların emeğiyle araladığı yeni bir hayattır. Para kazanmak mutluluktur, diğer insanları mutlu etmek ise süper mutluluktur"

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI