“Oyun Günlüğüm” eTwinning Projesi

Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2024, Cuma - 13:21   Okunma Sayısı: 392
Sinop Atatürk İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri, “Oyun Günlüğüm” eTwinning Projesi ile hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Sinop Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Seher Sayın’ın katılımcısı olduğu “Oyun Günlüğüm” adlı eTwinning Projesinde öğrenciler oyunun sihirli gücüyle öğrenirken aynı zamanda da eğleniyor.Uluslararası bu projede Türkiye’nin farklı illerinden dokuz okul, Azerbaycan’dan da iki olmak üzere toplamda on bir ortak okul yer alıyor.

Projenin öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Seher Sayın, “Oyun, çocuk için etkin bir öğrenme sürecidir. Oyun, çocuklarda özgür düşünme yeteneğinin gelişimini sağlar. Birçok çocuk oyun aracılığı ile; empati kurmayı, başkalarına saygı göstermeyi, kendi sorumluluğunu fark etmeyi, sabırlı olmayı, kurallara uymayı, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini pekiştirmeyi öğrenir. Karakter ve kişilik gelişimini, iletişim kurma yeteneklerini olumlu yönde etkiler. Yeni arkadaşlar edinmelerine fırsat sunar. Çocuk için bu kadar önemli olduğunu ifade ettiğimiz oyun, çocuğa araştırma, gözlem yapma, keşfetme, yeni beceriler geliştirme ve başarısızlık endişesi duymadan istediği kadar deneme yapma fırsatı sunar. Ayrıca çocuk, arkadaşlarıyla oyun oynayarak; paylaşmayı, iş birliğini, sıra beklemeyi, sorumluluk almayı, kurallara uymayı, başkalarına saygı duymayı ve kendi hakkını korumayı öğrenir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projemizde bahçe oyunları, kağıt kalem oyunları, dijital oyunlar, kutu oyunları gibi birçok oyun oynama fırsatı bulan öğrencilerimiz web2 araçları ile de çeşitli tasarımlar yaparak projemiz boyunca oldukça eğlenceli zaman geçirdi.” dedi.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI