SİNOP’TA KARGO TAŞIYAN ROBOT YARIŞMASI

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2024, Pazar - 17:17   Okunma Sayısı: 473
Sinop’ta ortaokullar arası " Kargo Taşıyan Robot" yarışması düzenlendi. 21 takım ve 50 öğrencinin katıldığı yarışlarda robotlar, en iyi dereceği elde etmek için zamanla yarıştı.

Sinop’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından yürütülen “Kargo Taşıyan Robot" projesi kapsamında ortaokullar arası yarışma düzenlendi. TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu ve Sinop Özel Bahçeşehir Koleji ortaklığında koordine edilen yarışma, TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu’nda bahçesinde yapıldı. Düzenlenen etkinliğe il genelindeki 10 okuldan 21 takım ve 50 öğrenci katıldı. Öğrencilerin takımlar halinde yarıştığı etkinlikte heyecanlı anlar yaşandı. Yarışmada robotlar kargoları belirlenen noktalara taşımak için zamanla yarıştı.  Bitiş ve çıkış noktaları arasında görevini en iyi zaman dilimiyle tamamlayan ilk 3 takım derece elde etti.  Etkinlikte tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken ilk 5’e girenlere madalya, ilk 3’e ise ayrıca hediyeler verildi.

Yapılan yarışmada sonucu birinciliği TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu, ikinciliği Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu, üçüncülüğü ise Şehit Halil Öz doğru Ortaokulu elde etti.

Etkinliğin amacından bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, “Çocuklarımıza hep şunu söylüyorum. Gerçekten biz dijital dünyada yaşıyoruz. Artık 21. Yüzyılda yapay zekaların konuşulduğu, robotik kodlamaların ön plana geçtiği, artık bir dijital dünyadayız. Doğal olarak çocuklarımızın bu çağa ayak uydurması gerekiyor. Bu tür yarışmalar da aslında çocuklarımıza kattığı en önemli şey takım ruhu, yaratıcılık. Biz hep söylediğimiz gibi geleceğin İHA’larını, SİHA’larını üreten çocukların bu tip yerlerden yetişeceğine inanıyoruz. ” dedi.

Bu tür yarışmaların kendilerine deneyim kazandırdığını ifade eden öğrenciler, “Buraya bizler kazanmak için değil, eğlenmek ve tecrübelerimizi geliştirmek için geldik. Yarışma sırasında hatalarımızı görüyoruz. Robotlarımızın, kendimizin performansını test ediyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI