AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2024, Pazar - 17:24   Okunma Sayısı: 412
Sinop’ta özel eğitimli öğrencilerin, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları “Aras’ın Günlüğü” isimli karma sanat gösterisi büyük beğeni topladı. Milli mücadele günlerinden cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolculuğu tiyatro sahnesinde canlandıran çocuklar, gösteri sonunda seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

Sinop Özel Eğitim İlk/Orta/Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu “Aras’ın Günlüğü” isimli Karma Sanat gösterisi seyircilerden büyük alkış topladı. Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Okul Müdür Vekili Şule Koca Demir, açılış konuşmasını yaptı.

Demir, yaptığı konuşmada, “Toplumumuzun yaklaşık yüzde 15'ini farklı nedenlerden kaynaklı olarak engelli bireyler oluşturmaktadır. İçinde bulunduğumuz hafta engeli arkadaşımızı, komşumuzu, çalışanımızı, öğrencimizi anlayabilmemiz ve onlar için daha adil bir düzen oluşturmanın yollarını düşünebilmemiz için bir vesile olmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki engellik durumu doğuştan olabildiği hiçbir ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden insanın başına gelebilen sonradan da oluşabilen bir durumdur.” dedi.

“ONLARIN DA BİZLERİN HAYATINA DOKUNDUĞUNU HİSSEDİYORUZ”

“Yarınları güzel yapanlar hep umut edenlerdir” diyen Demir, “ Bizler bugün Sinop Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu olarak aynı çatı altında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekteyiz. Bizler okulda çocuklarımıza okumayı, yazmayı, hesap yapmayı, iğne tutmayı, yemek yapmayı öğretiyoruz. Bir yanıyla onları hayata hazırlıyorken onların da bizlerin hayatına dokunduğunu hissediyoruz. Bu özel çocuklar bizlerin ezberlerini bozarak alışıla gelmiş kalıplardan sıyrılmamızı, önyargılarımızı yıkmamızı sağlıyorlar. Hayatımızdaki değer ve önem sıralamamızı bir kez daha düşünmemize, mutluluk, başarı, sevgi, sabır gibi birçok kavramı tekrar değerlendirmemize vesile oluyorlar. Umudu yoluna kılavuz etmiş bu çocuklar her sabah kendileri için yeni bir başarı hikayesi yazmak üzere giriyorlar okul kapısından içeri. Bizler biliyoruz ki yarınları güzel yapanlar hep umut edenlerdir. Ancak bizler hiçbir şey yapmadan sadece oturarak değil hep çalışarak bir önceki günden daha çok çabalayarak umut ediyoruz. Bir sözde "Umut etmek sakince oturup çıkmasını bekleyeceğimiz bir piyango bileti değil kendisiyle aşılmaz engelleri aşıp kapılar kıracağımız bir baltadır” diyor. Geleceği güzel çağıralım; geleceği güzel çağırmak demek o fidanı  dikmek demektir, o toprağı sürmek demektir, o tohumu o toprağa atmak demektir. Biz o tohumu o toprağa atmakla mükellefiz, yeşertecek olan ilahi iradedir. Bizim için umut etmek budur. Kendimize, çevremize, memlekete yapılacak en güzel hizmet insanlardan umudu kesmemektir. Bu vesile ile bu çocuklardan umudunu hiç kesmeyen kıymetli anne babalarımıza, ve çocuklarımıza anne-baba-aile olanlara, sabır ve merhametle çocuklarımızı ilmek ilmek dokuyan öğretmen arkadaşlarıma ve bu çocuklar için elini değil yüreğini taşın altına koyabilen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra gösteriye geçildi. Gösteride özel eğitimli çocuklar,  milli mücadele kahramanlarından Gördesli Makbule, Şahin bey, Şerife bacı gibi varoluş mücadelesinin kahramanlarını müzikal tiyatro gösterisi ile anlattılar. Çocuklarını sahnede gören veliler ve öğretmenler gururluydu. Gösteri sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin performansı izleyicilerden tam not aldı.

Gösteri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran öğretmenin sahneye çıkışı sırasında salonda büyük alkış koptu.

Gösteri çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI