SİNOP'TA 19 MAYIS COŞKUSU

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2024, Pazar - 17:17   Okunma Sayısı: 469
Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un üzerinden 105 yıl geçti. Samsun’a atılan ilk adımın yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sinop’ta kutlandı.

Sinop’taki kutlamalar  sabah saat 10:00’da Hükümet Konağı önünde düzenlenen  törenle başladı. Çelenk sunma ile başlayan program,  ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Buradaki törenin ardından kutlamalar,  Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen gösterilerle devam etti. Kutlamalarda İstiklal Marşı ve Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü” işaret dili eşliğinde seslendirildi.

Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 105. yıl dönümünde, bir Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı daha karşılamanın engin mutluluğu, gurur ve coşkusu içindeyiz.” dedi.

 “BU GÜNÜN SİZ GENÇLERE ARMAĞAN EDİLMESİ TESADÜF DEĞİLDİR”

Konuşmasında gençlere seslenen Kalyon, şunları söyledi:

“19 Mayıs, binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcıdır.

Türk Ulusunun kahraman ordumuzla kenetlenerek kazandığı bu büyük zafer, Atatürk'ün Türk Gençliğine en büyük armağanıdır. Tarihimiz boyunca ulusumuz her zaman gençlerine güvenmiş ve onlar da ulusumuzun bu güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmamışlardır. Sevgili Gençler, bu sebeple bilmelisiniz ki milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu günün siz gençlere armağan edilmesi tesadüf değildir. Tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak geleceğin dünyasında, milli değerlerine sahip çıkan, iyi eğitimli, karşılaştığı sorunları akıl, bilim ve uzlaşma ile çözebilen genç nesiller söz sahibi olacaktır.

“HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEMELİSİNİZ”

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunun olmalıdır. Siz Türk gençleri Mustafa Kemal'in "Yurtta barış Dünyada barış" sözünün gereği olarak tüm insanlığı sevgiyle kucaklayacaksınız. Savaşların ve nefretin olmadığı, sevginin ve hoşgörünün egemen olacağı bir dünya için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz.

 

“ÜLKEMİZİ, ÇAĞDAŞ MEDENİYET SEVİYESİNE SİZLER TAŞIYACAKSINIZ”

Sevgili gençler, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunuyorum. Bayramınız kutlu olsun.”

Kutlamalarda halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Sporcu gençlerin çeşitli dallardaki gösterisi büyük beğeni aldı. Kutlamaların sonunda Türk bayrağı açıldı.

Çeşitli spor branşlarında başarı gösteren genç sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle tören sona erdi.

 

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI