SİNOP'U TİYATRO FESTİVALİ'NDE TEMSİL ETTİLER

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:27   Okunma Sayısı: 5676
22. Uluslar arası Tiyatro Festivali Bartın’da gerçekleştirildi. Festivalde, Gülbahar Karaduman ve Ekibi Sinop‘u temsil etti.

Telvin Sanat Tiyatrosu yurtdışında ve yurtiçinde yapılan sanat festivallerinde Sinop’un adını sanat  camiasına duyurmaya devam ediyor.

Türkiye Tiyatrolar Birliği Karadeniz Bölge Sorumlusu Gülbahar Karaduman’ın yönetmenliğini yaptığı Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Tiyatro Topluluğu ve Telvin Sanat Tiyatrosu, 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘’22.Uluslararası Tiyatro Festivali’’nde Sinop’u temsil ettiler.

Festivalde Halk Eğitim Merkezi ve ASO Tiyatro Topluluğu Gülbahar Karaduman yönetmenliğinde Emre Kiraz, Tuğba Baş Delier, Kübra Alkan, Elif Toker, Ümmügülsüm Durmaz, Nuray Aydoğan, Esra Trabzon, Özge İdrisoğlu, Berkay Çelebi ve Tolga Namlı’dan oluşan ekip ‘’Renkler Cumhuriyeti’’  adlı çocuk oyununu sergilediler. Festivalde birbirinden farklı tiyatro grupları ve birbirinden profesyonel Tiyatro eğitmenleri yer aldı. Festivalde gösteri yapan grupların yanı sıra profesyonel hocalardan eğitim aldılar. Festivale yurtdışından katılan tiyatro eğitmenleri Sinop Telvin Sanat Tiyatrosu ile Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Tiyatro Topluluğu ile atölye çalışmaları gerçekleştirdiler.

FESTİVALE KATILAN TOPLULUKLAR
Festivalde ilimizi temsil eden Sinop Telvin Sanat Tiyatrosu ve Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Tiyatro Topluluğu’nun yanı sıra, Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üni. Tiyatro Fakültesi, Tiyatro Kare, Polonya Dans Tiyatrosu, Özgür Ateş Sanat Merkezi, Bartın Belediye Şehir Tiyatrosu, Antika Orkestra, Kadropa (İstanbul), Burdur Sanat Tiyatrosu, Samsun Hayal Atölyesi yer aldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI