HEM OKUDULAR HEM ANLATTILAR

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2024, Pazartesi - 16:32   Okunma Sayısı: 167
Sinop’ta hayata geçirilen ‘Bir Kitap da Sen Anlat Şöleni’ etkinliği kapsamında öğrenciler, okudukları kitapları sahne alarak tiyatral şekilde anlattılar. Öğrencilerin göstermiş olduğu performans izleyiciden tam not aldı.

Sinop’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge birimi tarafından hazırlanan ‘Bir Kitap da Sen Anlat Şöleni’ etkinliği Sultan Hatun Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Üç gün süren etkinlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okumuş oldukları kitapları tiyatroya uyarladı. Öğrenciler birbirinden renkli kostümleriyle kitaptaki karakterlere büründü. Sahne öncesi Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde açılan ‘Hikaye Tanıtım Standları’nda öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte okudukları kitaplar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.  Ardından sahne alan öğrenciler, okudukları kitapların tiyatral gösterilerini sundu.  Öğrencilerin performansı izleyiciden tam not aldı. Etkinliğe katılan öğrencilere Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci tarafından katılım sertifikası verildi.
Etkinlikte konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, proje ile öğrencileri dijital bağımlılıktan uzaklaştırmak ve onlara kitap sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZI DİJİTAL BAĞIMLILIKTAN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
30’a yakın okulun etkinliğe katıldığını ifade eden Cebeci, “100 tane öğrencimiz bu etkinlikte yer aldı. Çok önemli bir proje. İnşallah bu proje sayesinde çocuklarımızın kitaplarla haşır neşir olacaklar. Onların kitap okumasına katkı sağlayacak bir proje. Bizler kitap okumayı bir şölen havasına dönüştürmek için uğraşıyoruz. Temel amacımız da buydu. Gerçekten çocuklarımızın biz kitaplara dokunmasını istiyoruz, hissetmesini istiyoruz. Buradaki amacımız çocuklarımızın özgüveninin gelişmesini, “Dilimizin Zenginlikleri” kapsamında Türkçeyi çok iyi kullanmaları sağlamaktır. Biliyorsunuz çağımız, dijital bağımlılık çağı. Bu sürede çocuklarımızı dijital bağımlılıktan uzaklaştırabilir miyiz, çocuklara nasıl bir katkı sunabiliriz noktasında bir çalışma bu. Önce ilkokullarımızdan başladık, ortaokullarımız,  ardından gördüğünüz gibi liselerimiz burada. İnşallah çok farklı bir şölen oldu. Öğrencilerimiz, sahne performanslarıyla da çok güzel bir şekilde okudukları kitapları bizlere aktardılar, yaşattılar. Etkinlikte emeği geçen, hazırlayan her bir öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum ” dedi.

Kitap okumayı çok sevdiğini belirten öğrencilerden Asya Eskici de, “Kitap okumak çok güzel ama bunu bir tiyatro sahnesinde anlatmak benim için heyecan verici bir duyguydu. İlk defa böyle bir şeye bürünüyorum. Normalde sanat dallarıyla ilgilenen birisiyim ama tiyatro yapmak gerçekten çok ayrı bir heyecan” şeklinde konuştu.

Okumuş oldukları kitaptaki karakterleri, izleyiciye yansıtabilmek için çok çalıştıklarını ifade eden öğrencilerden Senanur Turunç ise,  “Bizim okuduğumuz kitabın baş karakterinin deniz tutkusu var. Bunu yansıtmak çok önemliydi bizim için. Bu yüzden de çok çalışmamız gerekti. Denizcilik hissini içimizde yaşamamız gerekiyordu. Bu yüzden hem eğlendik hem de çalışmalarımız zorlu geçti. Mesela ben hiç denize açılmadım ama nasıl bir duygu olduğunu kitap sayesinde anlayabildim kitabı okurken. Bunu içimde hissettim okurken ve yaşadım kendimce. Bunu da sahne de anlatmak, o duyguyu izleyenlere vermek son derece önemliydi. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI