ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2024, Salı - 17:28   Okunma Sayısı: 108
Sinop Üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek, Amerika’daki çeşitli üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Sinop'ta, üniversite öğrencileri tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Sinop Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından Öğrenci Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrencilere Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in yanısıra, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.

Türkçe ve İngilizce  yazılmış "Çocuklardan ve adaletten tarafız", "Kudüs’e bin ses, Gazze’ye selam", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı döviz ve pankartların açıldığı etkinlikte, grup adına hazırlanan basın açıklaması okundu.

Üniversite öğrencisi Salih Arslan, yaptığı açıklamada,  Filistin için dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseldiğini söyledi.

Arslan, “Gazze, tarihin tanık olmadığı bir hırs ile tırpanlanıyor.  Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyah, beyaz, zengin, fakir ayırmaksızın bir bütün olarak insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyoruz. Savaş kelimesinin kapsamının, artık belirgin bir tanımının kalmadığı, masum insanları, kadınları ve çocukları bu tanımın hedefi haline getirmekten sakınmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ahlaki hiçbir zemin, cereyan eden vahşete engel olamıyor. Yaşananlar insanlık vicdanında derin yaralar açarken, insanlık Gazze’de yaşanan zulme taraf olmaktansa kendisini ateşe vermeyi daha anlaşılır bir tercih olarak görüyor. Bunca zulüm ve katliamın önünde insan olarak kalmanın bedelini Gazze halkı, çocuklarının kanlarıyla ödüyor.  Uluslararası hukukun yalnızca güçlü olanların, zayıf olanlara yaptırımları doğrultusunda işletildiği bir Dünya’da, Gazze, kendi işgaline gösterdiği mukavemet ile kendisini özgür sanan birçok göstermelik demokrasiyi temelinden sarsmıştır.  Aksa Tufanı, kaynağı fıtrat olan adalet duygusunu tüm dünyada harekete geçirmiş ve Emperyalizmin ve Siyonizm’in sonu, Aksa Tufanı ile başlamıştır.  Savaşın seyri ne olursa olsun Gazze halkı, şanlı direnişi, ümmete örnek oluşu ve dünyayı ayağa kaldırıp, toplumları bilinçlendirmesiyle muzafferdir. İşgalci rejim ise tarihin her döneminde olduğu gibi mağlup, zalim ve zorba olarak anılacaktır.” dedi.

İnsanlığa birlik çağrısı yapan Arslan, “Müslümanların birliğinin dağıldığı günden bugüne kadar ne yazık ki kanayan yaralarımız çok fazladır. Yalnızca Filistin de değil, Arakan'dan Irak'a, Suriye'den Bosna'ya Myanmar'dan Doğu Türkistan'a, Yemen'den Afrika'ya, Müslümanlara ve İslam coğrafyasına Dinsel soykırım, Zulüm, ve bütünüyle bir İmha etme projesi yürütülmektedir. “Bir zulme engel olamıyorsanız onu duyurun” düsturu gereği dili, rengi, ırkı ne olursa olsun Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme tepki göstermek bizim imanımızın bir gereğidir. İnsanlık onurunu kurtarmak için, dünya halklarını ve devletlerini Gazze’de yaşanan asrın felaketi bu soykırımı derhâl durdurmaya, barış yanlısı olan akademisyenlere ve öğrencilere karşı uygulanan şiddete son vermeye davet ediyoruz.” Diye konuştu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ise Filistin konusunda öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, akademik camia olarak kendilerinin de İsrail'i en şiddetli şekilde kınadıklarını söyledi.

Ellerindeki Türk bayrakları ve İsrail'i kınayan dövizlerle etkinliğe katılan öğrenciler, İsrail'e tepki gösteren sloganlar attı.

Basın açıklaması, duanın ardından sona erdi.

 

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI