Üçüncü dönem Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “ön seçim varsa ben yokum” dedi.

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:29   Okunma Sayısı: 26681
Sinop’ta CHP’den Bülent Gökmenoğlu ve il başkanı Barış Ayhan’ın ardından Belediye Başkanı Baki Ergül de aday adaylığını açıkladı. Dün CHP Sinop İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen aday adaylık başvuru toplantısında mevcut Belediye Başkanı olan Baki Ergül, belediye başkanlığı için tekrar aday adayı olduğunu belirterek, basın mensuplarından CHP İl Başkanı İnan Savaş Yüksel’e gelen ‘Belediye Başkanlığı’nın nasıl belirleneceği’ yönündeki soruya, Yüksel’in açıklamasının ardından mikrofonu eline alarak; “Ben Baki Ergül olarak hiçbir ön seçim, yan seçim vs bunların hiç birinde yer almam” dedi.

Başkan Ergül, bugüne kadar yaptığı çalışmaların kısa özetini ve Sinop’ta son günlerde gündeme gelen birkaç soruna açıklık getirdiği aday adaylık başvuru toplantısının sonunda, basın mensuplarının CHP İl Başkanı’na yönelttiği “CHP’de Sinop’ta belediye başkanı nasıl belirlenecek. Bu konuda netleşmiş bir şey var mı? Ya da nasıl bir yol izlenecek?” sorusuna CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel “Bugün daha aday adaylığı başvurularımızın son günü. Bugün geçtikten sonra bunu değerlendireceğiz. İl örgütü olarak görüşlerimizi genel merkeze bildireceğiz. Tüzüğümüze göre 3 tane yol var. Ön seçim, merkez yoklaması, Aday yoklaması. Bu 3 yöntemden biri tüzük diyor ki örgütünüzün görüşünü alarak en son kararının hangi yöntemin uygulanacağını parti meclisi karar veriyor. Son söz parti meclisinde olacak. Bizde örgüt olarak görüşlerimizi bildirdik” şeklinde cevap verdi.

ERGÜL’DEN “ÖN SEÇİM RESTİ!”
Bunun üzerine mikrofonu alan Belediye Başkanı Baki Ergül, sert çıktı. Ergül; “Ben birşey söyleyeyim. Bunu netleştirmek adına söylüyorum. Daha önce söylediğim için söylüyorum. Tabi ki takdir parti meclisinin ona sözüm yok. Ama ben Baki Ergül olarak hiçbir ön seçim, yan seçim vs bunların hiç birinde yer almam. Bunu da Cumhuriyet Halk Partililer bilsinler. 10 sene Belediye Başkanlığı yapacaksınız, mucizelerin altına imza atacaksınız, parçalanmış bir belediyeyi pırıl pırıl bir belediye haline getireceksiniz. Ondan sonra da ön seçime gireceksiniz, bunun içinde yer alamam. Herkes böyle bilsin“ diyerek rest çekti.

Aday adaylığı programında konuşan Başkan Ergül, basın toplantısına katılan partililere şu şekilde konuştu;

BU KARAR ALMAMDAKİ EN BÜYÜK ETKEN SİNOPLULARIN YOĞUN ISRARI
“3. dönem adaylığı için karşınızdayım. Bu kararı vermemdeki en büyük etkenlerden biri siz değerli Sinopluların çok büyük ısrarı oldu. İnanın yolda yürürken olsun telefonla arayarak olsun günde en az 10 kişi ‘başkanım bizi bırakma’ ısrarları bu kararı almamdaki büyük etkenlerden birisi.”

MUCİZELERİN ALTINA İMZA ATTIK
Biz gerçekten belediyecilik konusunda mucizelerin altına hep birlikte imza attık. Neleri yaptığımı söylemek istemiyorum, onları daha sonraki sohbetlerimizde bize sorarsanız söyleriz. Bazen ‘başkan ne yaptı ki’ soruları kulağımıza geliyor. Ben de onlara diyorum ki; “Başkanın yapmadığı bir tek şey söyleyin”. Gerçekten mucizelerin altına imza atıyoruz ve bunlarla gerçekten gurur duyuyorum. Sadece hizmetler anlamında değil, bugün Sinop Belediyesi Türkiye’de parmakla gösterilen belediyecilik hizmetleri yapıyor. Kimseye borcumuz yok. Belediye işçilerimiz her ay maaşlarını düzenli olarak alıyor.  Bu hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR SİNOP’UN HİZMETİNDEYİM
Bildiğiniz üzere Sinop 3 yıldan bu yana Türkiye’nin en mutlu kenti seçiliyor. Ben bununla da gurur duyuyorum. Bu çorbada bir nebze tuzumuz olduysa kendimizi belediye olarak mutlu hissediyoruz. Ben sizlerin istekleri doğrultusunda tekrar belediye başkanlığına adayım. Siz bunları istemeseydiniz herhalde ben de yeter derdim ama sizlerin isteğiniz ile bunun adına taş mı denir toprak mı elimizi, gövdemizi koydum. Ben de sizler gibi Sinop’u çok seviyorum, ortak paydamız Sinop. Bu kente kim bir çivi çakıyorsa, kim hizmet ediyorsa hepsinin sırtımda yeri var. Şimdi çok değerli başkan adayı arkadaşlarımız da var. Tabii ki bu demokratik bir yarıştır yani onlara da başarılar diliyorum. Yolları açık olsun, biz hep abi kardeşiz. Bu dostluğumuz arkadaşlığımız hiç bitmez. Ben ömrümün sonuna kadar Sinop’un hizmetindeyim.”

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI