“BÖLGEDE TEHLİKELİ HAREKETLİLİK VAR”

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:50   Okunma Sayısı: 10249
Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop-Ayancık karayolunda meydana gelen toprak kaymasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Heyelan olan kısım üzerinden yol verilmesi devam eden heyelan hareketliliği ve mevsim şartlarından dolayı riskli ve tehlikeli olduğunu belirten Maviş; “Heyelanda hala hareketlilik devam ettiğinden müdahale edilememektedir” dedi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 10 Şubat Çarşamba günü Ayancık çıkışı 2km Genze mevkisinde meydana gelen toprak kaymaları ve trafiğe kapanan Ayancık – Sinop Kara Yolu çalışmaları için sosyal medyadan bilgilendirme yaptı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve valilik ile yapılan görüşmeler neticesinde, çalışmalara ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaşan Maviş; “Sinop Ayancık 010 -13 Kontrol kesim no’lu D010 Karayolu 10.02.2016 tarihinde Ayancık İlçesi Dereköy Köyü Genze Mahallesi yol ayrımındaki Çamlık Mevkiinde Km:8+200 de dağdan kopan büyük bir heyelan kütlesi nedeniyle ulaşıma kapanmıştır.Küçük araçlar için Ayancık İlçesine ulaşım bahçeli Köyü Oluza Köprüsü Mevkiinden giren 4 K.K.Nolu Hüseyinbey, Yenice Köyleri üzerinden geçen sathi kaplama asfaltı olan dar ve virajlı 14 km’lik köy yolu üzerinden sağlanmaktadır. Yolda yer yer çukurlaşmalar mevcut olup; çukurların yamanması için çalışmalara başlanmış, 2-3 gün içerisinde tamamlanacaktır” dedi.

“RİSKLİ  VE TEHLİKELİ”
Maviş, “Ağır araçlar İlçeye ulaşım için Erfelek üzerinden geçen eski Ayancık yolu olarak tabir edilen Karayollarına ait 57-54 K.K.No’lu yolu kullanmaktadır. Ağır araçların kullanabileceği bu yol hafif araçlar için de alternatif olup; yol üzerinde Karayollarınca çukurların tamiri yönünde çalışma yapılmaktadır. Heyelan eden malzeme yaklaşık 200,000 m3 olup heyelanda hala hareketlilik devam ettiğinden müdahale edilememektedir. Heyelan olan kısım üzerinden yol verilmesi devam eden heyelan hareketliliği ve mevsim şartlarından dolayı riskli ve tehlikelidir. Heyelan hareketliliğinin durması ve mevsim şartlarının uygun hale gelmesi sonrasında heyelan olan kısım üzerinde yol tekrar verilecektir” diye konuştu.

“ŞARTLARIN OLUŞMASI BEKLENİYOR”
Şartların elverişli olması halinde çalışmalara hemen başlanacağını belirten Maviş; “Ancak vatandaşlarımızın güvenliğini ve heyelan bölgesinde emniyetli trafik akışını sağlamak için planlanan aşağıdaki haritada güzergâhı belirtilen servis yolu proje çalışmaları tamamlanmış ve yol yapım çalışmalarına 16.02.2016 tarihi itibariyle başlanacaktır. Yapımına başlanılacak servis yolunun kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir” sözlerini kaydetti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI