Yavru Vatan'dan yapıcı uyarı "Sinop'un bir Master Planı olsun"

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:24   Okunma Sayısı: 59832
KKTC Eski Başbakan Yardımcısı SALİH COŞAR, Sinop'un tarihi, doğası ve deniziyle fevkalade güzel bir yer olduğunu belirtirken bir de dost uyarısında bulunarak, "Sinop'a bir turizm Master Planı yapılması şart" dedi.

Gazeteniz Sinop Pusulası'ndan  Şevki Yıldırım'ın sorularını cevaplandıran KKTC Eski Başbakan Yardımcısı Salih Coşar, Sinop’a ilk defa geldiğini belirterek, "Türkiye’de birçok İl’i ziyaret etme fırsatım oldu ama Sinop’a ilk defa geliyorum. Sinop Kıbrıs’ın Kuzey’indeki İlçesi Girne’ye çok benziyor. Kendimi Girne’de gibi hissediyorum. Sinop tarihi, doğası ve deniziyle fevkalade güzel bir yer, isabetli bir ziyaret yaptığımı düşünüyor ve Sinop’ta olduğum için mutluyum. Yalnız aynı sıkıntıları Girne'de de yaşadığımız bazı tavsiyelerde bulunmak da istiyorum. Eğer yanlış anlaşılmaz ise. Kaydedilen Plansız gelişmeler kentte ekonomik randıman düşüklüğüne yol açmaktadır.

Biz Sinop'u çepeçevre tekne ile de gezdik. Üzülerek gördük ki, çok katlı binalar bu yeryüzü cennetini çepeçevre kuşattık. Sinop'ta 2 kattan fazla eve müsade edilmemeli. Yerel otoritelerin konu üzerinde olumlu yaklaşımları ve bu konuda iyi niyetli atılımları takdir ile karşılanacaktır. Buna inanın. Sinop inisiyatifi en pratik uygulama çözümünü üreterek, en kestirme yoldan uygulamaya sokulmasını başarabilmelidir. Sinop hızla büyümektedir. Halen bile küçük bir yerleşim yeri değildir" diye konuştu.

Üç günlük gezi kapsamında Sinop'tan çok iyi izlenimlerle ayrılacağını dile getiren Dr. Derviş Eroğlu hükümetinde KKTC Eski Başbakan Yardımcısı olan Salih Coşar, "Sinop, tarihi ve doğal güzelliklerini korumak kadar, buradaki sosyal etkileşim de korumak zorundadır. Türkiye'nin hiçbir yerinde, gecenin ilerlemiş bir vaktinde özellikle de bayanların hiçbir endişe duymadan geziyor olması bile korunması gereken çok önemli bir durumdur." ifadelerine yer verdi. Kıbrıs'ta Sinop'u herkese anlatacağını söyleyen Salih Coşar, Sinop'a uçak seferlerinin artırılması önerisini de ilgililer iletilmesini istedi.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI