KUZEYİN YILDIZLARI ÇANAKKALE'DE

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:28   Okunma Sayısı: 4544
Sinoplu 50 öğrenci, İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği proje ile Çanakkale’yi gezdi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü  tarafından Çanakkale Savaşlarının 100.Yıldönümü münasebetiyle 50 öğrenci Çanakkale’ye geziye götürüldü. Torunları dedeleri ile buluşturan “Kuzeyin Yıldızları Çanakkale’de” isimli proje sayesinde öğrenciler destanın yazıldığı Çanakkale’ye giderek şehitlikleri gezme imkanı buldu. Savaşın en kanlı çatışmaların yaşandığı cepheleri gezen öğrenciler duygusal anlar yaşadı.  Çanakkale Eceabat’ta Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Muharebeleri Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Ertuğrul Koyu ve Ertuğrul Tabyaları, Kanlı Sırt, 57. Alay, Conk Bayırı, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı ve Çanakkale İl merkezimizin önemli tarihi mekanları ziyaret eden öğrenciler şehitler için bol bol dua etti.

4 emniyet personeli ile birlikte Çanakkale ziyaretinin ardından Bursa’ya geçen  öğrenciler burada da Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi, Tarihi Saat Kulesi, Ulu Camii ve Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezini ziyaret etti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI