Kutlu Doğum haftası paneli

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:06   Okunma Sayısı: 10587
Sinop’ta "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi. Konferansta konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, dünyanın bir güven bunalımı yaşadığını söyledi.

Sinop İl Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası " etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verildi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen konferansa ilahiyatçı yazar Dr. Halil Atalay konuk olarak katıldı.  İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Hz. Muhammed'in örnek hayatı anlatıldı.

Programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, bütün dünyada bir güven bunalımı yaşadığını söyledi. Çelik; “Dost dostuna güvenmiyor, Kardeş kardeşe güvenmiyor, komşu komşusuna güvenmiyor. İnsanoğlunun güvensizlik duygusu o kadar yüksek boyutlara ulaştı ki insanlar arasında fitne, fesat, huzursuzluk, milletler arasında korkunun oluşması, bunlardan da öte tabiat, çevre kriz ve kaosa dönüştü. Ve bütün insanlığı, denizi, karayı, adayı sardı bu güvensizlik” dedi.

Çelik; “Ve en son 15 Temmuz gecesi hain darbe teşebbüsünde bulunan, bizim içimizden birisiymiş gibi bizim en kutsal değerlerimiz olan dinimizi,  eğitim gibi en ulvi hasbimizi istismar edip  o gece bu milleti esir, ülkeyi işgal etmek isteyen ve batılı haçlı örgütünden şeref ve izzet arayan o şeref namus yoksulu o insanlarla bir kez daha milletimiz arasında dinin ve dindarlığın güvensizliğini en başa oturtmuş oldu” diye konuştu.

“Maalesef bütün dünyada giderek  güvensizlik artıyor” diyen Çelik; “Evvela insan kendi nefsini, kendi kalbinin güvenini derinliklerde inşaa etmeli. Allah’a güvenmeli. Bu kutlu doğum haftasında güven toplumu konusunu seçerek toplumumuzda  kaybolmaya yüz tutmuş güven duygusunu yeniden inşaa etmeye katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Müftü Çelik’in konuşmasının ardından Sinop Valisi Hasan İpek söz aldı. Vali İpek, konuşmasında; “Müslümanlar güvenilir olmalı, Müslümanlar dünya menfaatleri için yalan söylememeli, Müslümanlar  diğer Müslümanları kumpaslarla başka yönlere sevk etmemeli. Ve Müslümanlar duruşlarıyla Müslümanlar hareketleriyle Müslümanlar yaptıklarıyla insanlara örnek olmalı ve onları iyiliğe davet etmeli”  sözlerini kaydetti.

 

İlahiyatçı yazar Dr. Halil Atalay da konuşmasında, insanların önce kendisini sorgulaması gerektiğine dikkati çekti.  Atalay; “İnsan önce kendinden emin olacak, güveni olacak, öz saygısı olacak, yaradılış amacını bilecek .Hayattaki rolünü iyi bilecek ki sorumluktan kaçmayacak. İnsan olmanın getirmiş olduğu görevleri yerine getirecek .Ve şöyle diyecek “İnsan olan bu yapma yerine insan olan bunları yaptırmaz” sorumluluğu içerisinde olacak. Dünya üzerinde o kadar  sıkıntılar yaşanıyor. Müslüman olan önce kendini sorgulamalı” ifadelerine yer verdi.

 

Konferans tasavvuf musikisi konserinin ardından sona erdi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI