MEHMETÇİĞİMİZE SELAM VE DUA

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:15   Okunma Sayısı: 5486
Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi programı düzenlendi

Sinop İl Müftülüğü tarafından, Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi programı düzenlendi. 

Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa, Sinop Valisi Hasan İpek, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Afrin Gazisi Uzm. Çvş. Recep Karakolcu, jandarma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. 
İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu İle başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşması ile devam etti. Çelik konuşmasında;”20 Ocak 2018'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Akdeniz'e yönelik Zeytindalı Harekatı gerçekleştirilmesi ile birlikte Kahraman Mehmetçiğimize Selam ve Dua Gecesi düzenlemeyi uygun bulduk.” Dedi.

 

 

“Bizde her asker doğmuş ve askerine her şeyini feda etmiş bir milletiz” diyen müftü Çelik, “Bizler vatanını dinini mukaddesleriyle bir tutan vatan sevgisini imandan Sayan bir medeniyetin evlatlarıyız. Vatan bir milletin üzerinde hür ve bağımsız yaşadığı toprak parçasıdır. Vatan olmazsa din olmaz. Vatan olmazsa iman olmaz, vatan olmazsa ezan olmaz. Vatan Olmazsa Cuma namazı kılınmaz bu topraklar uğrunda nice koç yiğitlerin can verdiği nice bazılarının feda ettiği eşsiz bir coğrafya parçasıdır. Onun içindir ki şair 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır' bunu demiştir. Bizim vatanımız Anadolu uğrunda pek çok insanın can verdiği toprak parçasıdır“ dedi. 

Müftü Çelik’in konuşmalarının ardından Boyabat İman Hatip Ortaokulu Öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu ‘’30 Kurşun’’ isimli şiiri okundu. Program 4-6 yaş Kur’an Kursu Mehteran Gösterisi ile devam ederken, Türkiye Kuran ve Ezan Okuma Birincisi Mehmet Erarabacı tarafından ezgiler, marşlar ve kasideler okundu. 

Mustafa Sadık Köroğlu ‘’30 Kurşun’’ isimli şiiri seslendirmesinin akabinde Sinop İl Müftülüğü 4*6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin Mehteran gösterisi ve Türkiye Ezan ve  Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı tarafından ezgi, marş ve kasideler seslendirildi.

Programın son bölümünde Afrin’de Gazi olan Sinoplu Kahraman Mehmetçik Recep Karakolcu’ya Sinop’a özgü gemi maketi hediye eden Sinop Valisi Hasan İpek, “ Afrin’de Gazi olan Recep kardeşimizi yetiştiren  babası Turan ve annesi Çiçek Karakolcu’ya böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 İl Müftülüğü tarafından Atatürk Spor Salonunda düzenlenen ‘‘Sinop’tan Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi’’ programına Vali Hasan İpek’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcı V. Mithat Öz, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Müftüsü  Ali Hayri Çelik, Afrin Gazisi Uzm. Çvş. Recep Karakolcu, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI