ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:16   Okunma Sayısı: 3572
Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı çağrı ile çiftçileri uyararak tarla içi modern sulama sistemleri konusunda % 50 hibe desteği programı uygulamasına başlandığını, son başvuru tarihinin 1 Mart olduğu ve sulama sistemi ihtiyacı olan üreticilerin süresi içerisinde müracaat etmeleri istendi.

Söz konusu uygulama 7 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan “ kırsal kalkınma destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesine” Dair tebliğ hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen; “Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, su kaynaklarının ve toprağın korunması ve çiftçilerin güçlendirilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi amacı ile gerçekleştirilecek olan mal alımı bedelinin % 50'si kadar verilen hibe programıdır” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 MART!
Başvuruların başladığını belirten Değirmenci, başvuruların 1 Mart 2018 günü mesai bitimine kadar süreceği ve toplam hibe tutarının 1.000.000 TL'yi geçemeyeceği belirtilerek başvuru şartları hakkında genel bilgiler verildi.

HİBE ALINABİLECEK YATIRIM KONULARI
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümü Şahin Değirmen; çiftçilere yönelik söz konusu hibe desteği ile ilgilenen üreticilerin, 1 Mart 2018'e kadar İl-İlçe Müdürlüklerimize başvurabileceği gibi daha detaylı bilgi için Bakanlığın web sitesindeki "Duyurular" bölümüne bakabileceklerini hatırlattı.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI