ÖKTEM; “THK SADECE DERİ TOPLAYAN BİR KURULUŞ DEĞİL”

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:27   Okunma Sayısı: 7785
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem Sinop’ta konuştu; “Türk Hava Kurumu’nun tanınması açısından çok büyük eksiğimiz var. Halkımız Türk Hava Kurumu’nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor.”

THK Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısı dün Sinop’ta gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanlığı binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan THK Genel Başkanı Vacit Öktem, halk tarafından bilindiği gibi Türk Hava Kurumu’nun sadece deri toplayan bir kurum olmadığını, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde havacılık alanında proje ve çalışmaları olduğunu, THK olarak halkın havacılık ile ilgili sorunlarını çözmeye yönelik olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

THK SADECE DERİ TOPLAMIYOR
Öktem, açıklamasında Türk Hava Kurumu’nun tanınması noktasında büyük eksiklerin var olduğunu savunarak; “Türk Hava Kurumu’nu tanıtma açısında çok büyük eksiğimiz var. Halkımız Türk Hava Kurumu’nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor. Evet, biz deri topluyoruz ama bu derilerin karşılığında halkımıza da büyük katkılarımız var” diye konuştu.

SİNOP’TA DA EĞİTİM KAMPIMIZ VAR
THK’nin bu toplanan derilerin karşılığında vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirdiği birçok çalışmasının olduğuna vurgu yapan Öktem, Türkiye’nin dört ayrı yerinde eğitim kamplarının bulunduğunu söyledi. Bu kamplardan birinin de ilimizde bulunduğuna dikkat çeken Vacit Öktem; “Bunlardan bir tanesi de Sinop’ta. Sinop’taki eğitim kampımızı bu sene daha da canlandıracağız ve kapsamını da genişleteceğiz. Burada planör ve diğer yelken kanat gibi eğitimlerimizi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

THK’NİN HALKIMIZIN BİLMEDİĞİ BAŞKA HİZMETLERİ DE VAR
Öktem, bunların yanı sıra Türk Hava Kurumu’nun belki de halkın bilmediği başka bir hizmetleri daha olduğunu söyleyerek, bu hizmetleri şu şekilde anlattı;

HAVA AMBULANSININ ALTYAPISINI THK TEMİN EDİYOR
“Bu hizmetler nedir; hava ambulansının altyapısı Türk Hava Kurumu tarafından temin ediliyor. Bizim helikopterlerimizle hastalarımız ilk fırsatta alınıp doğruca ilk yardım hastanesine sevk ediliyor. Bu konuda 17 ayrı helikopterimizle halkımızın hizmetine devam ediyoruz.

ÜNİVERSİTEMİZDE HER SENE 3 BİN TANE ÖĞRENCİ YETİŞİYOR
Ayrıca bildiğiniz gibi üniversitemiz var, her sene üniversitemizde 3 bin tane öğrenci yetiştiriyoruz. Bu hususun yanı sıra bir uçuş akademimiz var.

PİLOT EĞİTİMİNİN %45’İNİ THK KARŞILIYOR
Türkiye’deki pilot açığının, pilot eğitiminin yüzde 45’i bizim Türk Hava Kurumu sağlıyor. En son Türk Hava Yolları ile yaptığımız anlaşma gereği havayollarına da 100 tane pilot yetiştireceğiz.

HALKIMIZIN BİZE GÜVEN DUYMASI LAZIM
Bu hizmetlerimizin devam etmesini ve bu hizmetlerimizin daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması lazım, bize inanması lazım. Biz evet deri topluyoruz ama o derilerin karşılığında da halkımıza havacılıkla ilgili bu tür sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz ve bu konuda da daha da ileriye gidecek bir düzeyde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

Sinop’ta gerçekleştirilen ve 1 gün süren bölge toplantısına Genel Başkan Vacit Öktem’in yanı sıra Genel Sekreter Metin Göksal, Özel Kalem Müdürü Atilla Karahan ve Basın Yayın Tanıtım müdürü İsmail Çanak katıldı.

Haber: Emrah GÜNEY

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI