BALIK TESİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:37   Okunma Sayısı: 9622
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Samsun ve Sinop arasındaki 70 kilometrelik alanın kafes balıkçılarına tahsis edilmesine Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, düzenlediği toplantıda tepki gösterdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Samsun ve Sinop arasında, yaklaşık 60 bin ton büyük alabalık üretimi yapılabilmesi için 41 tesisin kurulacağı 70 kilometrelik alan kafes balıkçılarına tahsis edildi. Bu gelişmenin ardından Belediye Başkanı Baki Ergül, düzenlediği basın toplantısı ile bu duruma tepki gösterdi.

İLK ÖNCE BENİM HABERİM OLMASI GEREKİRKEN…
“Hep kötü şeyler denince, Nükleer, Termik Santral, balık havuzları deyince Sinop akıllarına geliyor, bu kent bu kadar sahipsiz mi?”
diyerek bu duruma veryansın eden Başkan Ergül, bu tesisten belediye başkanı olarak ilk önce kendisinin haberinin olması gerekirken en son kendisinin haberi olduğuna isyan ederek; “Kentin Belediye Başkanı olarak, ilk önce haberim olması gerekli olan olaydan dün haberim oldu. Ve son derece rahatsız oldum ve tepkiliyim. Herkes bu kenti sahipsiz sanıyor herhalde. Aldığım duyuma göre Gerze – Yakakent arasında balık havuzları, hani şu sağlık açısından son derece mahsurlu olan balık havuzları ki; bunların bir bölümü de güneyden sökülmüş tepki üzerine turistik yerlerden gelip buraya Sinop’a bu balık havuzlarının yerleştirilmesi olayı söz konusu” dedi.

İTİRAZIMIZI YAPTIK
Ergül, bu olayın 1 aydır süregelen bir durum olduğunu öğrendiğini ve gerekli yerlere itiraz müracaatlarını yaptıklarını belirterek; “Yine aldığım duyumlara göre ki bu olaydan en önce benim haberim olması lazımken bu olay aslında 1 aydır süregelen bir durummuş. İtiraz tarihi olarak da 22 Ekim son tarih imiş. Dün (18 Ekim Çarşamba) haberimiz oldu, itirazımızı bugün (19 Ekim Perşembe) yapıyorum hazırladık yazımızı” ifadelerine yer verdi.

GEÇMİŞTE BUNLARDAN ÇOK ÇEKTİK
Geçmişte de Sinop’un bu durum ile karşı karşıya kaldığını ve tam bu olumsuz durumun etkilerinin yeni yeni geçtiği zamanlarda bir başka havuz olayının ortaya çıktığını belirten Ergül; “Bugün Samsun’dan denize bir kola kutusu atsanız yarın bu kutuyu Sinop sahillerinde görürsünüz. Geçmişte biz bu balık havuzlarının acısını çok çektik. Bu olumsuz durumu ancak üzerimizden atmışken şimdi tekrar bu balık havuzlarının bahsi geçen noktalara yerleştirilmesi söz konusu. Bu çerçevede de Demirci Köyü’nden bir çok malzeme getirmişler. Bu havuzların şuanda inşasına başlamışlar diye duyum aldım” diye konuştu.

BUNA MÜSAADE ETMİYORUM
Sinop’un geleceğinin turizm olduğunu dile getiren başkan Ergül, “Bu güzel kent geleceğini turizme bağlamıştır. Bizim başka çıkışımız da yoktur. Biz eğer gelişeceksek turizm ile gelişeceğiz. Şimdi turizm diyoruz, turizmi baltalayacak balık havuzlarını getiriyoruz, dünyanın en güzel sahillerine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Buradan herhalde 3-5 kişi cebini dolduracak, bunun için de Sinop’u kullanacak. Ben buna müsaade etmiyorum, şiddetle reddediyorum, buna karar veren insanları da kınıyorum” şeklinde konuştu.

 BUNLAR TURİZMLE YAN YANA OLMAZ

“Bu havuzların kente vereceği zararı başka hiçbir şey vermez” diyen başkan Ergül, “Bu balık havuzları muhakkak çok büyük derecede kirlilik yaratacaktır. Bunlar turizmle yan yana olmaz.  950 ton için ÇED raporu istenmiyormuş. Neden 1000 ton değil? 50 ton aşağı çekmişsiniz rakamı. Bu durumu hiç olmazsa buranın halkı ile paylaşsaydınız. Bu kararı verenler bugün buradalar yarın başka yerde olacaklar. Ama bizler hep burada olacağız. Ben bunu bir Sinoplu olarak kabul etmiyorum. Bunu buraya yapacak kişiler gitsinler kendi memleketlerine kursunlar” diyerek tepkisini dile getirdi. 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI