Şevki Yıldırım'dan 'Gündoğrusu'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:20   Okunma Sayısı: 4883
Şevki Yıldırım'dan 'GÜNDOĞRUSU' yazısı...
OĞLUM YAŞASAYDI...
Ermenek'teki maden kazası sırasında, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle herkesi duygulandıran Ayşe Gökçe'nin gözyaşı hiç dinmez. Acılı Ayşe Teyze dün yaşanan anneler gününe ilişkin, "Oğlum yaşasaydı bana her gün Anneler Günü'ydü. Yavrum hiç rüyama girmedi. Rüyama girse sevineceğim, öpeceğim, kucaklayacağım" demiş ya, Milletvekili adayı Mustafa Acun önceki gün CHP'nin Gelincik Seçim bürosu açılışında söyledi Tezcan Gökçe'nin 76 yaşındaki annesi Ayşe Gökçe'nin bu sözlerini. Bu yıl Anneler Günü 10 Mayıs Pazar günü (dün) kutlandı. Hal, hatır sormak ve anneler gününü tebrik etmek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu, sosyal medyada çok mesajlar paylaşıldı. Ben de rahmetli annemi mezarı başında kutladım. Dualar ettim kendisine.. Her zaman senin karşında masum ve sevgine muhtaç bir çocuk ruhuyla dururum. Çünkü sen benim annemsin. Beni benden çok tanıyansın, bilendin. Bana sarıldığın zaman tüm dertlerimi yok edendin. Anneler günün kutlu olsun ey aziz kadın, annem!Bana verdiğin sevgiyle bütün dünyam çiçek açtı. Onları hiç soldurmadım annem. Evet arkadaşlar dün anneler günüydü."Oğlum yaşasaydı bana her gün Anneler Günü'ydü" diyen Ayşe Gökçe anaya en kalbi sevgilerimi gönderiyorum buradan. Çoook anneleri ağlatan Kenan Evren de öldü netekim, anneler gününde.Ne yaşarsanız yaşayın, herkes gider kalandır ana .. hangi cümle anlatır ki varlıklarını...aldıkları nefesin değerini hangi sözler hissettirebilir?! Ben her günü anneler günü kabul ediyor ve tüm annelerimizi gönülden kutluyorum. Sevgiyle..
 
 
THM'NİN PARLAYAN YILDIZI
"Dünyaya gözlerimi Sinop’ta açtım. Dolayısıyla ilk,orta ve lise öğrenimim boyunca keyifle izlediğim muazzam manzarayı, sonra ki hayatımda da hep arar oldum.Ve ne kadar şanslıyım ki İstanbul gibi harika bir şehirde yaşıyorum.Hayatta bizlere sunulmuş her durum ve olayın bir sınav ve mükafat olduğuna inanmış, kendi içimizdeki manevi gücün farkına varmaya çalışan ve sanatın da vermiş olduğu olgunluğun ve huzurun keyfini çıkarmaya uğraşan, bir küçük kızcağızım." diyor kendisini anlatırken. Kim diyor? Merve Kayacan.Sinop:Deniz, Deniz:Sinop, Aşk: Mevlana, Anne:Sıcaklık, Türkü:Hayat
Bağlama:Mesleğimin çok önemli bir parçası, fakat okulumun 1 dönem uzamasına sebep olan enstruman, Martı: Boğaz
Yalı Kahvesi:Samimiyet, İstanbul: Tutku, Müzik:Ruh diyen Merve Kayacan'nın babası Basri Kayacan'la konuştum. TRT Türk kanalında pazar geceleri 20.30'da başlayan "Sevdalı Türküler" programını kızı Merve Kayacan'ın hazırlayıp sunduğunu haklı biri gurula söylüyordu. Merve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda Ses Eğitimi Bölümünü bitirmişti.2007 yılında İ.T.Ü.’ni kazandıktan birkaç ay sonra, TRT İstanbul Radyosu THM Bölümü Gençlik Korosu sınav açtı ve onu da kazanmış. Böylelikle bir yandan da TRT macerası başlamış Merve Kayacan'ın. Neşet Ertaş gibi bir ustayla olan anısını da şöyle anlatıyor Merve Kayacan, "Neşet usta 2010 yılında TRT Müzik’te, Zafer Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu, bizim koro olarak eşlik ettiğimiz ‘’Aşk İle’’ adlı programımıza konuk olmuştu.Ben ve diğer arkadaşlarım, bir tarihi ve gönüllere taht kurmuş böylesine nadide bir şahsı ağırlama heyecanına kapılmıştık.Fakat hocamız bir türlü kulisten çıkmıyor ,onu göremiyoruz.Biz de türlü türlü çareler deneme yoluna gittik.En sonunda ben kaptım kameramı, diğer arkadaşlarımla beraber kapısının önünde ‘O şirin sözlerine,hayranım yüzlerine,bakma el sözlerine, Gel Yanıma Gel Gel Gel’ diye türkü söylemeye başladık.Hoca daha fazla dayanamadı açtı kapıyı, bizleri sevgiyle kucakladı ve çok güzel sözler söyledi.O yalan dünyanın bir güzel gerçeğiydi.Nurlarda yatırsın." Sinopumuzun öz evladı Merve Kayacan Doğa Koleji'nde de şan öğretmenliği yapıyor. Şimdiden müjdeyi vereyim Merve Kayacan albüm çıkartmanın da son aşamasına gelmiş. Kendisini destekliyor ve kutluyoruz. Yolu ve bahtı açık olsun, sanatında tarihe altın harflerle yazılsın Merve Kayacan kızımızın.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI