Feshane’de ‘Çiğ Hamsi Yeme’ Yarışmasına Tepkiler Artıyor

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:50   Okunma Sayısı: 5946
Sinop Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen etkinlikte “Çiğ Hamsi Yeme” yarışması düzenlendi. Etkinlik kapsamında yapılan bu yarışma sonrası sosyal medyadan tepkiler de gecikmedi.

Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, 2. Sinop Tanıtım Günleri kapsamında Beşiktaş’ta düzenlenen çiğ hamsi yeme yarışmasına tepki gösterdi. Batur sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla birlikte; Sinop kültüründe olmayan bu ilkel eğlence şeklini, Sinop geleneği gibi gösterilmesini Sinoplulara hakaret olarak görüyorum ve kınıyorum.” şeklinde bir yorumla eleştirdi.

“Çiğ Hamsi Yeme” yarışmasının ardından paylaşılan fotoğraflara vatandaşlardan da tepkiler geldi. Yarışmayı “çok saçma bir şey” olarak yorumlayan da oldu, “Sinop’un geleneğinde böyle bir şeyin olmadığını” belirten de oldu.

Sinop’un Böyle Bir Kültürü Yok!

Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen “Çiğ Hamsi Yeme” yarışmasının ardından görüntülerin hiç hoş olmadığı görüşünde olan vatandaşlar, organizasyonu düzenleyenlerin “Sinop’un kültüründe böyle bir şeyi varmış gibi göstermelerine” büyük tepki gösterdiler.

Organizasyonla ilgili başta Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya olmak üzere yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.


 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI