ADALET BAKANI MEYDAN PROJESİ'Nİ BEĞENDİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:02   Okunma Sayısı: 9769
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sinop'ta ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Gül, Sinop Valiliğinde yaptığı konuşmada, kentin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in önemli şehirlerinden olduğunu belirterek mutlu şehirde mutlu insanlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sinop'ta hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlık, ulaşım, eğitim, adalet gibi her alanda yatırımlar yaptığını anlatan Gül, bundan sonra da hangi alanda ihtiyaç varsa yapılmaya devam edeceğini aktardı. Sinop için çok önemli bir meydan projesi hayata geçirildiğini vurgulayan Gül, "Bu konuda somut adımlar atıldı. Bizler de adliyemizin ek hizmet binasına taşındık. Sinop'un ihtiyacı olan bu meydana bizler de katkıda bulunduk, bizler de elimizden gelen desteği verdik." ifadesini kullandı.

Yakın zamanda Sinop'un meydanına kavuşarak güzelliğine güzellik katacağına işaret eden Gül, şunları kaydetti: "Sinop eski cezaevi, Sinop'un kültür ve turizmine önemli katkıda bulunacak hale dönüştürülüyor. Cezaevi olmaktan artık çıkartılarak AB ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle burası restore edilmektedir. Bu da Sinop'a artı bir değer katmış olacaktır. Sinop büyüdükçe, geliştikçe adliye anlamında hizmetlerimiz yetersiz oluyor, adliyemizi de genişletiyoruz. Yeni bir yer tahsisi yaptık. Mevcut adliyenin 15 kat büyüklüğünde. Projesini yapmaya başladık bakanlık olarak. Çok güzel bir proje ile ihtiyacı karşılayacak güzel bir adliyeye kavuşturacağız. Gerze ve Durağan adliyelerinin de projelerini yaptık. Sinop için ne gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, valilik ziyaretinin ardından Adalet Sarayına geçti. Adliye binası önünde Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Gül, burada bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. "Bir Kitap Bir Umut" kampanyası çerçevesinde adliye bahçesinde açılan kitap bağış standını gezen Bakan Gül'e görevlilerce bilgi verildi. Bakan Gül, Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve diğer ilgilerin de katıldığı ziyarette kentte inşa edilmesi planlanan Adalet Sarayı binasıyla ilgili Başsavcı Duygu Bayar Öksüz'den bilgi aldı. Bakan Gül ve beraberindeki heyet daha sonra Sinop Barosunu ziyaret etti.

Baro ziyaretinin ardından yürüyerek Ak Parti Sinop İl Başkanlığı’na geçen bakan Gül, burada açıklamalarda bulundu. Partililere hitap eden Bakan Gül, “Biz siyaseti millet için yapan partiyiz. Milletin meselelerini çözmek için yola çıkmış bir partiyiz. Cumhurbaşkanımız bu partinin kuruluşunda bir söz olarak Türkiye’de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çıktı. Eski Türkiye, eski Türkiye’de kaldı. Her meseleyi halının altına süpürerek meseleleri hallettiğini düşünen siyaset tarzı geride kaldı. Ak parti geldi halının altına süpürülmüş, milletin tüm meselelerini tek tek çözüm noktasına kavuşturdu. Sağlıkta, adalette, ulaşımda, eğitimde tarımda. Ülkemizin. Milletimizin tüm meselelerini masaya yatırdı. Ve milletimizin sorunlarına çözüm bulma siyaseti yaptı. Diğerlerinin,  başkalarının iktidar olma gibi bir düşüncesi,  bir vizyonu yok. Baktığınızda hiçbir çapı olmayan hiçbir projesiyle ülke meselelerine dair bir vizyonu olmaksızın adeta kayıkçı dövüşü yapmak ve bir takım polemiklerle siyaset yapmak Türkiye’ye hiçbir faydası yok. Biz Ak Parti olarak hem yolar yaptık, köprüler yaptık, daha önemlisi milletin birbiriyle gönülden gönüle buluşacağı köprüler, gönüller icra ettik. Bu milletin huzurunu bozmak isteyenlere bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenlere asla ve asla fırsat vermedik. Biz 84 milyon kardeş siyasetiyle ve bu ülkenin 84 milyonu da ülkenin asli sahibidir anlayışıyla siyaseti biz yaptık, yapmaya da devam edeceğizz. Biz polemiklere, dedikodulara, kulak asan bir parti değiliz. Biz milletin sorunlarını çöze çöze milletin meselelerini çöze çöze geleceğe Cumhuriyetimizin 100. Yılına emin adımlarla giden bir partiyiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var. Başkalarının daha söyleyecek çok lafı var ama bizim yapacak çok işimiz var. Biz çünkü Sinop’a sevdalıyız. Biz bu ülkeye sevdalıyız. Bu milletin de davası, bu milletin sevdası da yine bu anlamda Ak Parti ile bütünleşmiş durumda” dedi.

 

“Eski Türkiye’yi aldık, yeni Türkiye’ye doğru giderken asla eski Türkiye heveslilerine pirim vermedik,  asla pirim vermeyeceğiz” diyen bakan Gül, “Türkiye adı gibi ak bir siyaseti geleceğine taşıyarak yolculuğuna devam edecek. Bizim cumhuriyetimizin 100. Yılında gençlerimize çok güzel hayallerimiz var. Yaptık, daha iyisini yapacak olan Ak partidir, bu milletin adamı, lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Onunla beraber inşallah bu şarkı burda bitmez, devam eder anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Bizim bir sevdamız var. Particilik, birileri bir yerde olsun anlayışı bizim siyasetimizde yer etmez. Bizim siyasetimizin merkezinde millet vardır. Bu anlayışı sürdürerek devam edeceğiz. Ve seçimden sonra da oy vermiş olsun, vermemiş olsun bütün vatandaşlarımıza eşit yaklaşarak, ayrımcılık yapmadan yine gerek yerel yönetimlerde, gerek merkezi yönetimde bu hizmeti yapan bir siyasi anlayışı sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Gül, gece ve gündüz çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "Suriye'de, Kafkasya'da, Libya'da ve bölgemizdeki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Güçlü ve kararlı bir liderlikle sorunları Türkiye’mizin lehine çözerek yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Brüksel’deki toplantı ve temasları, Antalya'daki uluslararası toplantıları, Türkiye bu anlamda oyun kurucu misyonuyla vatandaşlarımızın geleceğini, istiklali ve istikbalini koruma hattında mücadelesini sürdürecek. Biz bu gücümüze inanıyoruz, bu da milletimizin gücüdür. Biz milletimize mahcup olmama adına gece ve gündüz çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI