SİNOP'TA 57 EĞTİM PROJESİ BAŞLADI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:10   Okunma Sayısı: 10787
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sinop’ta 57 Eğitim Projesi” sergi açılışı düzenlenen törenle açıldı. Sergide öğrencilerin hazırladıkları birbirinden ilginç eserler görücüye çıktı.

Öğrenciler projeleri ile göz doldurdu.  Dün Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda açılan “Sinop’ta 57 Eğitim Projesi” sergisinde öğrencilerin hazırladıkları projeler sergilendi. ‘Akıllı Liman Projesi, Doğa Dostu Engelli Arabası, Boş yer Gösteren Otopark, Web Tabanlı Akıllı Ev Yönetim Sistemi’ gibi çok sayıda proje sergiyi gezenlerden tam not aldı.  Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Cemil Faruk Yalçınkaya’nın “Web Tabanlı Akıllı Ev Yönetim Sistemi” projesi sergide en çok dikkat çekenlerden. Cemil Faruk Yalçınkaya, yaptığı projeyi tanıtarak; “Projemiz için 1 adet mikro işlemci kullandık. İnternete bağlandığımız her türlü cihazdan, nerede olursak olalım evdeki aletleri yöneltebiliyoruz. Örneğin evdeki ışığımızı, bulaşık makinemizi, televizyonumuzu, klimamızı açıp kapayabiliyoruz. Yani çok unutkan biriysek evden çıktığımızda hangi aletlerin açık hangilerinin kapalı olduğunu gerekli siteye girip görebiliyoruz ve kontrol edebiliyoruz” dedi.

Sergide öne çıkan diğer bir proje ise multicopter. Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sergide multicopter ile ilgi odağı oldu. Proje liderliğini Levent Gül'ün yaptığı projeyi tanıtan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Çalışkan, multicopter’ın havadan kamera ve fotoğraf çekebildiğini söyledi. Kerem Çalışkan; “8 adet pervanesi var. 2 adet kumandası var. Kumandanın biri kamerayı kontrol etmek için diğeri de helikopteri uçurtmak için. 2 bin metre sinyal mesafesi var. Sinyalin dışına çıktığında ilk havalandığı yere kendiliğinden gelin inebiliyor. Havada pili bitmesine yakın zamanda kumanda kontrolünden çıkarak en yakın yere iniş yapabiliyor” diye konuştu.Multicopter'in arama kurtarma çalışmalarında havadan yer tespiti fotoğraf ve kamera çekimi yapabildiği belirtilirken, GPS kullanarak koordinat saptayabilen multicopter, oto pilotta uçabiliyor ve programlanan görevleri otomatik olarak yapabiliyor. 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Numan Mücahit Demir’in hazırladığı “Doğa Dostu Engelli Arabası” projesi ise Engelli arabalarını Güneş ışınları yardımıyla şarj edebilme ve güneş ışınlarını elektrik enerjisine çevirebilme imkanlarını sunuyor.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI