'BAŞARININ' 'FİNALİ' OLDU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:19   Okunma Sayısı: 6193
Özel Sinop Final Temel Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile yaklaşık 100 öğrenci ‘diploma’ sevinci yaşadı.

Özel Sinop Final Temel Lisesi’nin son sınıf öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Geçtiğimiz zaman diliminde dershanelerin dönüştürülmesi kapsamında Özel Sinop Final Temel Lisesi ile hizmet vermeye devam eden okul ilk mezunlarını verdi. Dün Paşa Tabyaları’nda gerçekleştirilen ‘Mezuniyet Balosu’ ile öğrenciler diplomalarını aldı. Okul yönetimi tarafından törene getirilen davul ekibi ile öğrenciler doyasıya eğlendi.

Mezuniyet Töreni’nde ilk olarak kürsüye çıkan Özel Sinop Final Temel Lisesi Okul Müdürü Ali Gülep, yaptığı konuşmasında; “2002 yılından bu yana dershane olarak başlayan öğretim hayatımız, 2015-2016 öğretim yılında, Özel Sinop Final Temel Lisesi olarak güzel kentimize hizmetimize devam etmekteyiz. Sinop eğitim-öğretim hayatına önemli bir yerinde her zaman var olacağımızı hepimizin idrak etmesi ile bu görevimizi sürdüreceğimizden emin olabilirsiniz. İlk yılımızda YGS’de 4 puan türünde birinciliğimiz olduğu gibi bu kısa süreye spor alanında da 3 kupa 2 madalya sığdırdık. Bütün bu başarıların devamı inancı ile öğrencilerimize gelecek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Gülep’ten sonra alkışlar eşliğinde sahneye gelen Özel Sinop Final Temel Lisesi Kurucusu ve Yöneticisi Barış Mert, bu mezuniyet töreninin kendileri için ilk olduklarını belirterek; “Final’i Sinop’ta ilk kurduğumuz günden beri eğitim alanında Sinop’ta yapılmamış şeyleri yapmaya çalıştık. Bu mutlu ve küçük şehrimizde daha önceden olmayan Türkiye derecelerine imza attık. Sinop halkına ve gençliğine şunu göstermek istedik; belki çok küçük bir şehirde yaşıyoruz ama bizim öğrencilerimiz yeteneklidir, zekidir ve Türkiye’nin en iyi yerlerine gelebilecek kapasitedir. Bu duygu ve düşüncelerimizle ilk yılımızda olmamıza rağmen Sinop’ta şuanda en büyük lisesi durumundayız ve en çok mezun veren lisesiyiz. Bu anlamda da daha ilk yılımızda bizlere güvendiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Barış Mert’in ardından mikrofona geçen Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Özer, mezun olan öğrencilere öğütler vererek; “Bugün itibariyle hayatınızda bir dönem daha kapanıyor ve artık geleceğinizi şekillendireceğiniz engin ufuklara açılıyorsunuz. Hep bir sınav kaygısı yaşadınız ve sınav kaygınız hayat kaygınızın önüne geçti. Anı yaşamayı sürekli ertelediniz. Çok zor dönemler geçirdiniz. Bundan sonra da LYS Sınavı’na gireceksiniz. Bu sınavlarda da sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz ve geleceğiniz aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere Belediye Başkanı Baki Ergül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş kürsüye çıktı. Ergül öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Hepsi birer pırıl pırıl değer olan bu sevgili evlatlarımızın hepsini gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum. Burada üç tane gencimiz var, ama aslında bana göre hepiniz birincisiniz” diyerek tüm mezuniyet sevinci yaşayan öğrencileri kutladı.

Ödül takdimlerinin ardından Okul Birincisi olan Emira Namlı, Okul Kütüğü’ne Mezuniyet Çivisi’ni çaktı.

Tören, mezun olan öğrencilerin diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatmaları ile sona erdi. 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI