Sinop’ta Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:31   Okunma Sayısı: 11357
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü‘nde, “Geleceğe Nefes” sloganıyla Sinop’ta binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyasıyla yüzbinlerce fidan toprakla buluşturuldu.  Sinop’ta Abalı Köyünde gerçekleştirilen fidan dikme törenine; Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Hülya Turan, Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında, yılsonuna kadar Sinop’ta 50 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Karaömeroğlu, “Özellikle son 20 yılda dünyada orman varlığını en hızlı artıran ülkelerdeniz. Aynı zamanda, mevcut yıllanmış ormanlarını yenileyerek daha sağlıklı hale getirmek için de devletimiz ve ilgili teşkilatımız olan Orman Genel Müdürlüğü, çok önemli çalışmalar yürütmektedir. “Geleceğe Nefes” kampanyası ile özellikle vatandaşlarımızı da bu sürecin içerisine katmak adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI