REİS'İN HABERİ VARMI?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:53   Okunma Sayısı: 7543
2019 yılında Sinop’ta imar durumu askıda iken yapımına başlanan ve 1 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanıp devlete 160 milyon liraya satılan Seyyid İbrahim Bilal Kız Öğrenci Yurdu binası ile ilgili olarak bu yurt binasının devlete devredilme konusunda ve bu binanın alımında devlet kara mı geçti yoksa bu binanın alımından devlet zarar mı etti herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Onlarca kez yazmamıza rağmen onlarca vatandaşın savcılık şikayetlerine rağmen 2-3 tane Bakan’a konuyu aksettirmemize rağmen Sinop’ta bulunan siyasi parti il başkanlarının da bu konu hakkında basına beyanat vermelerine rağmen hala açıklığa kavuşmayan ve neyin ne olduğu belli olmayan yurt binasının alımı ile ilgili olarak da bu yurt binasının alınmasında sayın Cumhurbaşkanı’nın haberi var mıdır diye soruyoruz. Şayet bu yurt binasının alımından Cumhurbaşkanı’nın haberi varsa ve Bakanları’na buradaki noksanları bildirmemize rağmen halen burası ile ilgili bir açıklama yapılmıyorsa bu işte bir gariplik var demektir. Şimdi biz buradan tekrar soruyoruz; 1-) Bu bina Sinop’ta bir imar yokken nasıl yapıldı, 2-) Bu binanın yapımını denetleyen ve kontrol mekanizması hangi kurumdu, 3-) Bina depreme dayanıklı mı, 4-) Burası yapılırken devlet biz burayı alacağız siz yapın mı dedi, alım garantisi mi verildi, 5-) Binanın yapıldığı arsa kimindi, kime aitti ve burası 2B arazisi miydi, 6-) Bu binanın alınması ve yapılması konusunda kimler aracı oldu, fetö terör örgütünden dolayı itirafçı olanlar mı yoksa fetö terör örgütü ile bağlantısı olup da sonradan itirafçı olanlar var mıdır, fetönün bütün sırlarını bilen ve bunları savcılıkta anlatan kimdi, bu bina işinde 7-) Özellikle bina devlete geçtikten sonra neden tamirat tadilat işleri yapılmaya başlandı ve en önemlisi 2500 kişinin kaldığı bu yurt binasının kanalizasyonu neden dereye akıtılıyor ve neden bu kanalizasyon hattı bağlanılmadı, şayet bu hat için tekrar bir ihale mi yapılacak? Biz buradan Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz; burada devlet zarar mı etti yoksa kara mı geçti? Ulaştırma Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’na konuyu aktardık ve halen ses yok bu olay aydınlığa kavuşana kadar bu işin takipçisi olacağız!

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI