29 ŞEHİR ENGELLİ DOSTU OLACAK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:12   Okunma Sayısı: 10752
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal hayata katılabilmesi amacıyla yürüttüğü 'Erişilebilirlik Destek Projesi' kapsamında Sinop’un da aralarında bulunduğu 29 ili bu yıl, "engelsiz" hale getirecek.

Engellilerin toplumsal hayata katılabilmelerinin sağlanması amacıyla yürütülen "Erişilebilirlik Destek Projesi" kapsamında bu yıl 29 il, "engelsiz" hale getirilecek. Türkiye’de engellilere yönelik çeşitli hizmetler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl da engellilere yönelik planlanan hedefler için yoğun çalışmalar yürütüyor. Bakanlık, engellilerin tüm insan hak ve temel özgürlüklerinden yararlanmasını temin etme, insanlık onurlarına saygıyı güçlendirme amacını taşıyan ve Türkiye’nin taraf olduğu ”Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme”nin uygulanmasını teşvik etmek için 9 yıllık bir planlama oluşturacak. Kamu ve sivil toplum dahil olmak üzere toplumun tüm taraflarınca engellilerin insan haklarının korunması için bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Engelliler için engelli kartı dağıtımı yapılacak, engelli kimlik kartı sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Engelli bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunan kuruluşlarda bakım hizmet kalitesinde standart sağlanacak, artan talepleri karşılamak üzere yeni kuruluşlar hizmete açılacak. Evde bakım destek hizmeti alan engelli sayısı artırılacak.
Bakanlıkça engellilerin toplumsal yaşama katılabilmelerinin sağlanması için yerleşim yerlerindeki pilot çalışmalar desteklenecek. ”Erişilebilirlik Destek Projesi” (ERDEP) adı verilen sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar; kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üstgeçitler, çocuk oyun alanları, genel kullanıma açık tuvaletler, açık otoparklar, toplu taşıma durakları, istasyonlar, iskeleler ve ören yerlerinin engelsiz hale getirilmesi hedefleniyor. 29 ilde uygulanması planlanan proje kapsamında iller izlenecek, denetlenecek.
Bakanlığın, yerel dinamikleri harekete geçirerek, engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmak ve toplumda farkındalık oluşturmak için yürüttüğü bir diğer çalışma ise Engelliler Destek Programı (EDES).
EDES, bu yıl da Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop, Zonguldak ile Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir olmak üzere 11 ilde uygulanacak.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI