CAN ÇEKİŞEN FAKÜLTEDEN TEK MEZUN

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:14   Okunma Sayısı: 4787
Sinop Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı mezunları düzenlenen törenle kep attı. Önceki gün gerçekleşen mezuniyet törenine ise işte bu fotoğraf damga vurdu. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de Su Ürünleri Fakülteleri’nin can çekiştiğinin göstergesi olan bu görüntü her şeyi anlatmaya yetiyor.

Eğitim ve öğretim yılının başında, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Su Ürünleri Fakülteleri’ne iki yıldır öğrenci gelmediğini belirterek; "Bu yıl öğrenci bekliyorduk ancak maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci kaydımız yok. Fakültemizdeki akademisyen arkadaşlarımızın öğrencileri yönlendirme amacıyla aylar önce Sinop ve çevre illerde büyük bir çalışma yapmasına rağmen yine de fakültemizi tercih eden bir öğrenci olmadı" demişti.

YALNIZCA 2 ÖĞRENCİ SEREMONİDE
Önceki gün düzenlenen mezuniyet töreninde adı geçen Su Ürünleri Fakültesi’nden yalnızca 2 öğrencinin seremoniye katılması içler acısı tabloyu bir kez daha çarpıcı bir biçimde ortaya koyarken eğitim için kafa yoranların bir kez daha düşünmeleri gerektiğini de gözler önüne sermiş oldu.

FAKÜLTE’NİN GEÇMİŞİ
Sinop Su Ürünleri Fakültesi, Yüksekokul olarak 1982 yılında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş ve 1984–1985 Eğitim-Öğretim yılında Samsun’da eğitim ve öğretime başladı. Mart 1986 yılında Sinop’a nakledilen Yüksekokul 1992 yılı içerisinde yeni kurulan Üniversiteler yasası ile Fakülte haline dönüştürüldü.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Su Ürünleri Yetiştiricilik Bölümü olmak üzere 3 Bölümden oluşmakta. Bölümler Akademik yapılanma açısından hizmet vermekte. Bu bölümlerde aynı zamanda lisansüstü programları (Yüksek Lisans ve Doktora) da yürütülmekte.

FAKÜLTE’NİN AMACI
Fakülte balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili uygulamada çıkan sorunları yerinde tespit etmek, çözüm önerileri getirmek, ayrıca balıkçıların sorunlarını çözmek üzere gerekli araştırma ve çalışmaları yapmak amacını taşımaktır. Bu amaç doğrultusunda bölge balıkçıları ve üretim iletmecileri ile ilişkileri artırmak suretiyle sıkı işbirliğine gidilmekte. Tarımın bir sektörünü oluşturan su ürünlerinde planlanan üretim hedeflerine erişmek üzere gerekli bilgileri üretmek ve bilgi birikimini sağlamak önemli bir görev olarak kabul edilmekte. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler 4 yıllık uygulamalı lisans eğitiminden sonra "Su Ürünleri Mühendisi" unvanı kazanmakta.

52 AKADEMİK VE 21 İDARİ PERSONEL
Sinop Su Ürünleri Fakültesi'nde mevcut olan Su Ürünleri Temel Bilimler, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümlerinde 2014 yılı itibariyle 9 Profesör, 6 Doçent, 20 Yardımcı Doçent, 10’u Fen Bilimleri Enstitüsü 8'i Dekanlık kadrosunda olmak üzere 17 araştırma görevlisi görev yapmakta. Fakülte'de toplamda 52 Akademik ve 21 idari personel bulunmakta.

Haber: AYDIN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI