Hayattan emekli olmadılar

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:34   Okunma Sayısı: 4635
Binnur ve Fatih Aytürk çifti emekli olduktan sonra evde oturmak istemedi, otostopla Türkiye turuna çıktı. 10 gün önce Antalya’dan yola çıkan çift Sinop’a ulaştı.

Her şey Binnur ve Fatih Aytürk çiftinin ‘Emeklilik bir son değil, başlangıçtır’ düşüncesiyle başladı. Çocuklarını iş güç yaptıktan sonra bir hobi edinmek isteyen çift Türkiye turu yapmaya karar verdi. Antalya’dan yola koyulan maceracı ikili yürüyerek ve otostop çekerek birçok ile gitti.

İşlerinden emekli olan fakat hayattan emekli olmayan çift,  böylece hem tatil yaptıklarını hem de ülkeyi yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Evliliklerinde 27 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Fatih Aytürk, “50 yaşında emekli olmuş bir insan olarak hayatımızın geride kalan kısmını evde beklemek benim çok gücüme gitti. Yani düşünün, 55 yaşına kadar yaşayacağız, Allah o kadar ömür verdi. Bu 5 seneyi evde oturup, parklarda oturup mu bekleyeceğiz fikri çok uzun süre kafamızda dolaştı. Çok konuştuk bunu. Yani emeklilik niye bir son olsun. Emeklilik bir son değil, başlangıçtır diyerek böyle bir tura karar verdik” dedi.

Niyetlerinin dünyayı gezmek olduğunu belirten Fatih Aytürk, “Karadeniz gezimiz aslında bunu yapıp yapamayacağımızın ön hazırlığı. Şuanda Gürcistan’a kadar niyetimiz var” dedi.

Yolculuk boyunca çok değişik insanlarla tanıştıkları ifade eden Aytürk, “ 80-100 kilometrelik bir otostop yolculuğunda konuşulabilen şeyleri aklınız hayliniz durur. Aileler konuşulur, insanlar konuşulur, örf adetler konuşulur, anneanne konuşulur, nerde ne yenilir konuşulur. Gezen hiçbir insan yok ki iş hayatına döndüğü zaman başarısız olsun. Çünkü bunun içinde disiplin var. Şurada yaslanıp bir ay tatil yapabilecekken yeniden yola çıkmak çok büyük bir disiplin ister. Evinde 3 öğün yemek yiyebiliyorken dağ yürüyüşü esnasında 2 öğün ve çok kısıtlı miktarda yiyeceği kabul etmek bir nevi oruç tutmak gibidir” sözlerini kaydetti.

Konaklamayı kurdukları çadırda yaptıklarını belirten Binnur Aytürk ise, Anadolu insanını yakından tanımanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi Binnur Aytürk, “İnsanlara değmek çok güzeldi. Çünkü bir araçla gezmiş olsaydık insanların çoğuna değmeyecektik. Otostop çektiğimizde orayı bilen insanlardan bir sürü şeyler öğreniyoruz. Onlara değiyoruz. Bir de insanlarımız o kadar yardım edici ki hemen bizi ya oranın güzelliklerini  gösteriyorlar, orada ne yenilmesi ne içilmesi gerektiğini anlatıyorlar.” dedi.

Sinop’ta 3 gün konakladıklarını  ve buraya hayran kaldıklarını kaydeden Aytürk çifti,  daha sonra Bafra’ya doğru gitmek üzere yola koyuldular.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI