YERLİ TEDARİKÇİLER İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:23   Okunma Sayısı: 5426
Nükleer enerji santralı ihaleleri ve yerli tedarikçileri için bilgilendirme semineri düzenlenecek.

İlk yatırım maliyetleri yaklaşık 20’şer milyar dolar olan ve ülkemizde 3 adet kurulması onaylanan nükleer güç santralleri ihalelerine katılmak veya sektörü tanımak isteyen şirketlere, ihale koşulları ve standartlarla ilgili bilgilerin de verileceği seminer düzenlenecek. Nükleer enerji sektöründeki yerli tedarik payını ve nükleer santral projeleri kapsamında yürütülecek ihalelere, nükleer santrallere hizmet/ekipman/makine tedarik etmek isteyen ve Ankara'da faaliyet gösteren yerli imalatçıların katılımını artırmak için, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından  düzenlenen bilgilendirme seminerleri, 5 ve 6 Mayıs  2015 tarihlerinde,4 ayrı organize sanayi bölgesinde yapılacak ve toplam 3 saat sürecek.

Nükleer güç santralleri işbirliği anlaşması Rusya ve Japonya ile imzalandı

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında, Türkiye Cumhuriyeti'nde Akkuyu Sahası'nda Bir Nükleer Güç Santralinin (NGS) Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma" ile ülkemizde Akkuyu NGS'nin kurulması için çalışmalar başladı. Öte yandan, Japonya Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Türkiye'de Nükleer Güç Santralleri Kurulmasına İlişkin İşbirliği Anlaşması imzalandı.

"Ülkemizin nükleer güç santrallerine ilişkin 2023 hedefi, iki nükleer santralin (8 ünite) işletmeye alınması, üçüncü nükleer santralin (ilave 4 ünite) de inşaatına başlanması, ülkemizde bahse konu NGS Projeleri gerçekleştirilirken, yerli firmalarımızın bu projelerde yer almaları önem arz etmektedir." denilen Ankara Kalkınma Ajansı'nın açıklaması özetle şöyle;" 

3 saat sürecek ve 4 ayrı organize sanayi bölgesinde tekrarlanacak

"İlk yatırım maliyetleri yaklaşık 20’şer milyar dolar olan ve ülkemizde 3 adet kurulması onaylanan Nükleer Güç Santralleri ihalelerine katılmak isteyen veya sektörü tanımak isteyen şirketlerimizi ihale koşulları ve standartlarla ilgili bilgilerin de verileceği bilgilendirme seminerine davet ediyoruz. Seminer toplam 3 saat sürecek ve 4 ayrı organize sanayi bölgesinde tekrarlanacak. Firmalarımızın katılımına önemle duyurulur."
Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi uzmanları ve Bureau Veritas Nükleer Ürün Müdürü ve Türkiye uzmanlarının konuşmacı olarak yer aldığı seminerler,5 ve 6 Mayıs  2015 tarihlerinde,4 ayrı organize sanayi bölgesinde yapılacak ve toplam 3 saat sürecek.

Tarih ve yer
 5 Mayıs 2015 seminerleri;

·         Başkent OSB, 09.00 – 12.00, Başkent OSB Bölge Müdürlüğü binası,

·         ASO 1 OSB, 14.00 – 17.00, ASO 1. OSB Bölge Müdürlüğü binası seminer salonu.

 6 Mayıs 2015 seminerleri;

·         İvedik OSB, 09.00 – 12.00, Ankara İvedik OSB konferans ve toplantı salonu,

·         OSTİM OSB, 14.00 – 17.00, OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü seminer salonu.

 Program

·         Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı’nın sunumu,

·         Bureau Veritas Türkiye sunumu,

·         Türkiye'de yürütülen nükleer santral projeleri ve güncel durum,

·         Rus nükleer mevzuatı ve kalite güvence sistemine genel bakış,

·         Nükleer Kalite Standartları Birliği (NQSA) ve nükleer tedarikçiler için geliştirilen kalite yönetim sistemi standardı (NSQ100) tanıtımı,

·         Bureau Veritas SAFETY ve lokal imalatçılar için öngörülen hizmetlerin tanıtımı,

·         Tedarik süreci ve bu süreçte yer alacak olan imalatçılara ilişkin taslak düzenleyici çerçeve (TAEK yönetmeliği),

·         Soru-cevap.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI