YIL SONU SERGİSİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:50   Okunma Sayısı: 5187
Sinop’ta İMKB Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler tarafından resim sergisi açıldı.

Sinop Müzesi yanında bulunan Deniz Şehitleri alanının ev sahipliği yaptığı sergide, öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 120 eser yer aldı.

İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli temalarda ve değişik teknikler kullanılarak hazırlanan resimler, Sinoplu vatandaşlar tarafından ilgi ile incelendi. Sinop Deniz Şehitliği Anıtı alanında açılan ve dün son kez görücüye çıkan serginin devamı hafta içerisinde tekrar vatandaşların beğenisine sunulacak. Öğrencileri tarafından hazırlanan resimlerin bu sergide görücüye çıktığını belirten Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Selçuk Işık, serginin kendileri ve öğrenciler için çok önemli olduğunu vurguladı. Resim sergisi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Selçuk Işık; “Bu sergi Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi’nin yılsonu sergisi. 1 yıllık çalışmalarımızın ürünleri olan eserleri Sinop halkının beğenisine sunmak için bu sergiyi açtık” dedi.

HAFTA İÇİ TEKRAR AÇILACAK
Serginin geçtiğimiz hafta içerisinde açıldığını, dün serginin toplandığını ancak bu hafta içerisinde Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere tekrar bu resim sergisini açacaklarını ifade eden Işık; “Aşıklar Parkı’nda sergimiz devam edecek. Orada bir müzik etkinliği de olacak” şeklinde konuştu.

120 ESER VAR
Bu sergide yaklaşık 120 çalışma olduğunu söyleyen Selçuk Işık, şu bilgileri verdi; “Kimi öğrenci 1 çalışma ile kimi öğrencimiz de daha fazla çalışma ile yer aldı sergimizde. Burada 9. sınıftan 12. sınıfa kadar yer alan öğrencilerimizin resim çalışmaları var. Bu çalışmaların hepsi farklı tekniklerle yapıldı. Karakalemden baskıya, yağlı boya, akrilik çalışması, pastel boya gibi tekniklerde çok çeşitli resim çalışmaları mevcut.”

BU SERGİ BİZİM ÇOK ÖNEMLİ
Bu sergi bizim çok önemli. Öğretmen olarak ben şunu çok önemsiyorum; sergi benim öğrencilerimi motive ediyor. Benim için önemli olan bu. Bu motivasyonla gelecek sene öğrencilerimin ben çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğrencimin buraya resmini koyması, resimlerin başında beklemesi, gelen izleyicilerine resmi hakkında sohbet etmesi öğrencimi müthiş motive ediyor.

TARİHİ ESERLERİN İÇİNDE RESİM SERGİSİ
Bu aslında bizim görücüye çıkmamız gibi bir şey. Burası bizim için müthiş bir mekan. Tarihi eserlerin içerisinde burada resim çalışmalarımızı sergilemek ayrı bir zevk.”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI