Kaçak Avcılara Göz Açtırmadılar

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:57   Okunma Sayısı: 4376
Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü ekipleri, avlak sahalar ve ormanlık alanlarda yapılan denetimlerde, usulsüz avlanmada kullanılan elektronik ses cihazları ele geçirdi. Çıkardığı sahte kuş sesi ile çevredeki kuşların o bölgede toplanarak avlanmalarını sağlayan çok sayıda cihaza ekiplerce el konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü ekipleri, Av Koruma ve Kontrol Faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler son 15 günde Sinop il ve ilçelerinde yaptıkları denetimlerde kuş sesi çıkararak avlanmaya yardımcı olan çok sayıda yasaklı cihazlar ele geçirdi. Operasyonlarda av esnasında kuşları kandırarak avcılara kolaylık sağlamaya yarayan cihazlara ekiplerce el konulurken, suçüstü yakalanan 4 kişi hakkında da cezai işlem uygulandı. Operasyonlarda ele geçirilen çok cihazlarının çoğunun kime ait olduğu ise tespit edilemedi. Ele geçirilen cihazlarım imha edileceği öğrenildi.

Yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI