Eğitimde Etik projesi başladı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:35   Okunma Sayısı: 3254
Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından yürütülmekte olan Eğitimde Etik (Ethics in Education) isimli proje start aldı. ‘Yolsuzluğun Önlenmesi ve Etiğin Teşviki’ isimli hibe programı kapsamında hayata geçirilen projenin 1 yıl sürmesi öngörülüyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin genel hedefi eğitimin tüm paydaşlarının ve Milli Eğitim camiasının etik konusundaki farkındalığını artırmak olarak belirlendi. Projenin 3 temel hedef kitlesi olarak veliler, öğretmenler ve Millî Eğitim idarecileri belirlendi. Bu kapsamda eğitim sendikaları, okul aile birlikleri ve etik alanında çalışan STK’larla birlikte çalışması öngörülüyor.

Proje sonucunda, “Türkiye’deki Etik sorunlarla ilgili bir yol haritası, Öğretmenleri etik ihlaller konusunda eğitmek, Okul aile birliklerini ve etik ihlaller ve bu ihlallerle ilgili mekanizmalar hakkında bilgilendirmek, Eğitim sistemindeki tüm paydaşların Etik konusundaki farkındalığını artırmak’ gibi sonuçlara ulaşılması bekleniyor:

 

Ayrıca proje kapsamında, “Eğitimdeki etik problemler konusunda araştırma yapılması ve bir yol haritası oluşturulması, Öğretmenler ve Milli Eğitim personeli için neyin etik olup olmadığını anlamalarına yardımcı olacak bir manuel üretilmesi, 6 ilde öğretmenlere yönelik eğitimler düzenlenmesi, 6 ilde ebeveynlere yönelik eğitimler düzenlenmesi, Sinop ilindeki etik konularla ilgili farkındalığı artıracak farkındalık artırma kampanyaları düzenlenmesi”  gibi faaliyetler yürütülecek.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI