"ŞİDDETLE KINIYORUM"

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:31   Okunma Sayısı: 7676
Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, 23 Nisan’da bazı kurum binalarına Atatürk posterinin asılmamasına tepki gösterdi. Şahbenderoğlu, “Atatürk'e saygısı olmayanın Türkiye Cumhuriyeti'ne saygısı yoktur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin kuruluş yıl dönümü anısına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara armağan etti. Bu özel gün tüm yurtta coşkuyla kutlanırken,  Sinop’taki bazı kurumlara Atatürk posterinin asılmaması tepki çekti.

Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, yaptığı açıklamada, “Bugün 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolda Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde ve sayesinde atılan en büyük ve önemli adım. Ulusal egemenliğimizi kutladığımız bu günde, Atatürk dünya tarihinde bir ilke imza atmış ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu önemli günü çok anlamlı bir şekilde armağan etmiştir. 23 Nisan Atatürk sayesinde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olarak dünya tarihine geçmiştir. Tüm bunlara rağmen Atatürk sayesinde var olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin bazı kurumlarının tüm bunlardan bihabermiş gibi davranması bizi yaralamaktan öteye geçmiyor. Şunu iyi bilin ki bugün Türkün Bayrağı'nı özgürce binalarımıza asıp, göndere çekebiliyorsak Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sayesindedir. Atatürk’e saygısı olmayanın Türkiye Cumhuriyeti’ne saygısı yoktur. bu resimlerde bulunan kurum ve yetkililerini bu tutumlarından dolayı şiddetle kınıyorum.”dedi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI