Sinop Üniversitesi’nden 3 Yıllık Eylem Planı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:24   Okunma Sayısı: 6846
Sinop Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın önderliğinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile buluştu. Rektör Dalgın, basın toplantısında üniversitenin 2016 - 2019 Eylem Planı’nı açıkladı.

Bölgesine katma değer üreten daha saygın bir üniversite hedefi ile göreve başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde, ilimizde faaliyet yürüten Yerel Basın ve Ulusal Haber Ajansı temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek, “Sinop Üniversitesi 2016-2019 Eylem Planı’nı” açıkladı.

Toplantı, yazılı ve görsel basında, üniversiteyi tanıtan haberlerden oluşan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Daha sonra, Sinop Üniversitesi’nin 2016-2019 Eylem Planı açıklayan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, sözlerine toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Dalgın, Sinop basınının katkı ve destekleriyle daha büyük projelere imza atacaklarının altını çizdi.

 

“DAHA HUZURLU VE AKADEMİK CAMİADA ETKİN BİR SİNOP ÜNİVERSİTESİ OLMAK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Göreve başladığı günden bugüne kadar geçen 8 aylık süreci değerlendiren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitemizin niteliğini ve niceliğini artıran, Sinop ile bütünleşen, bölgesine değer katan, bir Sinop Üniversitesi oluşturmak için önemli projelere kısa zamanda imza attık. Akademik ve İdari yapımızda çeşitli atamalar gerçekleştirdik. İdari kademelerde kadın yöneticilerimize etkin görevler verdik. Şehirle bütünleşen Araştırma ve Uygulama birimlerimizi faaliyete geçirdik. Her hafta Çarşamba gününü “Akademik ve İdari Personel ile Buluşma Günü” olarak belirleyip, bugün içerisinde, idari ve akademik kadroda görev yapan personelimizin talep ve isteklerini mesai mefhumu sınırlamadan dinleyerek, elimizden geldiğince çözüm sağlamaya çalıştık. Her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuza değer kattık. Döner sermaye katkısını % 5’den %10’a çıkarttık. Bu süre içerisinde öğrenci sayısı hızla büyüyen Üniversitemizin akademik kadrosunu genişlettik. Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nde yaptığımız düzenlemeler ile akademik yayınları artırmayı hedefledik.  8 aylık süreçte düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerle hem şehrimizin tanıtımına hem de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunduk” dedi.

UYGULAMA OTELİ’NDE 8 AYDA 10 BİN KONAKLAMA
Konuşmasında Türkiye’nin ilk Edebiyat Temalı Oteli olan Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nin başarısına da değinen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bu güzel kahvaltı programına ev sahipliği yapan Uygulama Otelimiz, görev süremiz içerisinde %30’luk bir kar artışı sağlayarak 8 ayda toplam 10 Bin konaklama hizmeti verdi. Bu şahsım ve mesai arkadaşlarım açsısından gurur verici bir tablodur” ifadesini kullandı.

Nihat Dalgın, 8 aylık görev süresi hakkında verdiği bilgilerin ardından Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Yılı Eylem Planını basın mensuplarının huzurunda kamuoyuyla paylaştı.

Düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Sezgin, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı ve Üniversite yöneticileri ile Sinop Yerel Basını ve Ulusal Haber Ajanlarının Sinop temsilcileri katıldılar.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI