Başkan , orda mısın?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:25   Okunma Sayısı: 10586
Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan; “Kimse gücenmesin, kendisine söylediğimi şuan burada da söylüyorum; sayın Belediye Başkanı, telefonumuza bak lütfen, telefonumuza bakacaksın. Niye bakacaksın; biz neden ararız seni? Bizim bir sıfatımız var, ASKF adına ararız biz seni” Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 11. Olağan Genel Kurulu kulüp başkanları, yönetici ve spor adamlarının katılımıyla Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Genel Kurul’da Mevcut Başkan Ayhan Özhan ve yönetimi güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi. Genel Kurul öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ayhan Özhan, Belediye Başkanı Barış Ayhan’a ‘telefon’ siteminde bulunarak, kendisinin telefonlarına çıkmadığını söyledi. Kendilerini bazı siyasi kesimler tarafından potansiyel tehlike olarak gördüklerini belirten Özhan; “Bizleri bazen potansiyel tehlike olarak görüyorlar. Bunu kabul etmiyoruz, biz potansiyel tehlike değil; potansiyel enerjiyiz. Buradaki herkes Sinop’un ilçelerinin potansiyel birer enerjisidir. Burada hizmet veren arkadaşlarımız karşılıksız şekilde, gençlerin spora yönlendirilmesine, onların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için yapıyor bu hizmetlerini. Öncelikle ne diyoruz ‘Dünya Mekan Ahirette İman’ diyoruz. ASKF binamızın olduğu bölüm malumatınız üzerine yıkılıyor, bu nedenle yeni bir binaya ihtiyacımız var. Yer için birkaç alternatif yerimiz var, şuan bunun da çalışmalarını arkadaşlarımız ile birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu.

YENİ STADYUM SİNOP İÇİN BACASIZ FABRİKA!

Özhan, konuşmasının devamında bazı spor adamlarının ilimize yapılan 10.000 kişi kapasiteli stadyumla ilgili söylediklerine şaşırdığını belirterek; “Bugüne kadar yaptığımız icraatlerden bahsetmek gerekirse bunların en büyüğü şuan ki 10.000 kişilik stadyumumuzun Sinop’a kazandırılmasında Sinop ASKF’nin payı çok büyük. Buraya normalde karşılıklı iki tribün yapılarak küçük bir top sahası şeklinde bir saha yapılacaktı, fakat biz buna müsaade etmedik. Sinop adına mücadele vererek, Ankara’nın yolunu aşındırarak bu modern spor tesisimizi Sinop’a kazandırdık. Bu tesisi Sinop’umuzu kazandırmada emekleri olan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu saha yerine okulları spor salonu yapılsaydı diyen kişiler oluyor, burası bacasız fabrika, buranın 10.000 kişi kapasiteli bir stadyum olması demek aynı zamanda Sinop’un ekonomisine de katkı demek. Benim en üzüldüğüm nokta bunları görmezden gelen kişilerin çoğunun spor adamı olması. Biz şuan ancak Türkiye’deki diğer ilçe takımlarıyla mücadele ediyoruz, neden? Çünkü bu illere o stadyumlar dana önceden yapıldı. Şimdi bu yapılanlar geç kalınmış olsa bile teşekkür etmemiz lazım. Yapılmayanı da isteyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

SİYASET BİZE HİZMET EDECEK
Özhan, siyasilere de seslenerek, siyasetin kendilerine hizmet etmesini istediği vurguladı. Sadece hizmet istediklerinin altını çizen Özhan; “Siyaset yok, siyaset bize hizmet edecek! Biz hizmet istiyoruz. Bütün siyaset diyoruz, Belediye ve iktidar ayrı parti olabilir ama hepsi bir olup bizlere hizmet vermeliler. Biz onlardan hizmeti Sinop adına istiyoruz. Bizler ASKF olarak gençlerimizi spora yönlendirmek onları kötü alışkanlıklara yönelmelerine engel olmalarını istiyoruz. Bizim amacımız bu. Siyasi partiler bize bu anlamda destek olmalı. Bizim başka isteğimiz yok. Biz çocuğumuzu işe sokun falan demiyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TELEFONLARIMIZI AÇMIYOR!
Belediye Başkanı Barış Ayhan’a telefonlarını açmadığı için sitemde bulunan Başkan Özhan; “Burada bunları söylemek zorundayım. Kimse gücenmesin, kendisine söylediğimi şuan burada da söylüyorum; sayın Belediye Başkanı, telefonumuza bak lütfen, telefonumuza bakacaksın. Niye bakacaksın; biz neden ararız seni? Bizim bir sıfatımız var, ASKF adına ararız biz seni, milletvekillerimiz de aynı şekilde. Bizim telefonlarımıza lütfen bakılsın! Toplantınız, işiniz olabilir, ama en azından aradığımız görüldükten sonra geri dönülebilir. Bizler siyasilerimizden bunları istiyoruz” diye konuştu.

KONFEDERASYON’DA SÖZ SAHİBİYİZ
Özhan, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Son dönemde, Konfederasyonumuzun önümüzdeki günlerde seçimi olacak. En son Konfederasyonumuzun yönetim kuruluna girdik. Konfederasyonunun yönetim kuruluna girmek Sinop için çok büyük bir olay. Çünkü bizim delege sayımız 4 tane. Şuanda Türkiye’de arkadaşlarımız adına söz sahibiyiz.

AMATÖR İSMİ DEĞİŞMELİ
Çok yanlışlar var; mesela bu amatör isminin değişmesi lazım bence. Amatör ibaresi 30-40 yıl öncesinde kaldı. Olimpik sporlar diye bir tanımlama var artık. Çünkü amatör parasız yapılan birşeydir. Şuan kim parasız yapıyor birşeyi? Takımlarınızı bir yere parasız götürebiliyor musunuz? Bunun için Anayasa değişikliği için 3 defa yazılı dilekçe yolladık ve sözlü olarak Ankara’da kürsüye çıkarak bunların hepsini dile getirdik. Gençlik Spor Bakanlığı yasasında kulüplerimizin geliri olacak şekilde bir işlemi olmalı. Spor artık bir meslek dalı haline geldi. Spor artık boş zamanları değerlendirecek bir aktivite değil. Spor sayesinde artık çok büyük kitlelere hitap edilebiliyor aynı zamanda. Bunların da gözden kaçmaması gerekiyor.

ATEŞE YAKIN OLAN ALMASIN O PAYI!
Bakın Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanımız Sinoplu Ersan Ercan. Bilardodan hala eğlence vergisi alınıyor. Bilardo bir eğlence değil bir spor branşı. Sayın Ercan, bizlerin çok büyük katkıları ile Türkiye Bilardo Federasyonu’nun başkanı oldu. Diğer taraftar yelken ve kürek gibi artık bu bireysel sporlarda Türkiye’de ve Avrupa’da söz sahibi olduk. Keza off-road’da da birçok Türkiye şampiyonluğumuz var. Ama bunun öncesinde ildeki müsabakalarda nasıl sıkıntılar çekildiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden İl Genel Meclisi’nden bir bütçe çıkması lazım. Yani ateşe yakın olan almasın o payı! Her yıl kulüplerimiz oradan payını alsın ve biz bir miktar para aldık desin yeter ki. Keşke buraya kendileri gelseydi de kendilerine de bizzat söyleyebilseydik bunları. Kimsenin de arkasından konuşmuyorum burada, yeri geldiğinde yüzlerine de söylüyorum hepsini. Ben bunları sizler adına konuşuyorum, kendi adıma konuşmuyorum. Biz kimseye burada çamur atmıyoruz. Eleştirimizi ve isteklerimizi söylüyoruz sadece.

DEVLET ARTIK MİSAFİRHANE DEĞİL!
İl Genel Meclisi’mize söylüyorum; devlet artık misafirhane değil, bu 30 yıl önceydi. Devlet plaj işletir mi? Devlet plaj işletmez, havlu satmaz, şenzlog vermez devlet. Bugün DSİ’nin, Orman’ın, Özel İdare’nin plajı var. Bunlar 30 sene önceki Türkiye’nin şartlarında olan şeylerdi. Bizim demek istediğimiz şey; bu plajlar yine devletin kontrolünde olsun tamam ama bir spor kulübümüz işletsin mesela burayı. Bunları hep birlikte oturalım konuşalım. Ben şahsi olarak Sayın Valimizin bu konularda anlayışlı ve bu konulara çok açık olduğunu düşünüyorum. Bizim bu konuları önce kendi aramızda bir araya gelip sonra siyasetle de bir araya gelip bu düşüncelerimizi aktarmamız lazım diye düşünüyorum.  Önemli olan bu birlikteliği sağlamak, bunu da inşallah bundan sonra sağlayacağız”

Olağan Genel Kurul sonrası yeni yönetim Ayhan Özhan’ın başkanlığında şu isimlerden oluştu; Önder Öztürk (Genel Sekreter), Kenan Aral, Veli Tok, Nurettin Karakurt, Okan Erbul, Timur Sırt, Ercan Kaya Mustafa Hakan Tanyeri. Denetleme Kurulu ise Remzi Yeşil, Selim Yalçınkaya ve Yalçın Danacı’dan oluştu.

ASKF’nin 11. Olağan Genel Kurulu’na Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Güleç, kulüp temsilcileri ve ASKF üyeleri katıldı.

Genel Kurul’da ayrıca bugüne kadar spora destek verenlere teşekkür plaketi verildi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI