ACİL ÖNLEM ALINMALI

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2024, Salı - 17:00   Okunma Sayısı: 594
Sinop Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, Sinop’un en öncelikli çözüme kavuşturulması gereken sorunların başında kanalizasyon geldiğini savundu. Şanlan, “Sinop turizm kenti olması gerekirken, bacasız fabrikalar gibi çalışması gerekirken tam tersine bir gidişat içindedir.” dedi.

2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Sinop Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Fatih Şanlan, Sinop’un kanalizasyon sorununa değindi. Sinop’un dört bir yanından denize arıtma yapılmadan direk lağım aktığını ifade eden Şanlan, başkan seçilmesi halinde öncelikli olarak bu sorunu ortadan kaldıracağını dile getirdi.

Şanlan, “Sinop ilimizin bugün en büyük sorunu kanalizasyon altyapısının her noktadan denize girilen bölgelere direkt olarak akıtılmasıdır. Bu sorunların çözümü ile ilgili büyük bir aciliyet gerekmektedir. Şehrimizin kütüphane önünden, tersane başından 5 farklı noktadan direkt denize lağım salımı yapılmaktadır. Yine Bahçeler, mobil, Devlet Su işleri sahilleri ile  Korucuk altı Ordu köyü mahallesi altına lağım salımı derelerden, dere boylarından direk denize salınmaktadır. Ayrıca en büyük denize zehir salınımı yapılan yer ise Meşe Dağı'na kurulan çöplük tesisinin  yağmur sularıyla atık suların karışıp dereye dereden denize akmasıdır. Bu anlattıklarım ön sahilimize içindi. Birde arka sahilimize bakalım. Oradaki manzaranın da aslında pek farkı yok. Arka sahilimize baktığımızda yine Çukurbağ mezarlığının altından, pazar yerinin arkasından, Kumkapı Kale yazısı mahallesi bölgesinden surların altından yine cürufla birlikte kanalizasyon atıkları denize direkt akıtmaktadır. Turizm bölgesi olan, sahilleri ile göz kamaştıran Sinop’umuz bakımsız, onarımsız bir şekilde gözler önünde durmaktadır. İlimizin yaz sezonlarında insanların akınına uğradığı Temmuz ve  Ağustos aylarında, denize girdiği bir sezonda denize akan lağımlar insanlarımızı ve çocuklarını hastanelik ettiği,  hastane raporlarında mevcuttur. Bunların yanı sıra, çevre temizliğinin, mahalle temizliğinin, sokak temizliğinin cadde temizliğinin de olmadığını görmekteyiz Sinop Belediyesi bünyesinde çalışan kadronun alakasız bir şekilde hangi işin başında olduğunu bilmek istiyoruz. Sinop Belediyesi'nin yönetimi çevre temizliğine duyarlı değil, sahil temizliğine duyarlı değil, Sinop bir çöp kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Sinop turizm kenti olması gerekirken, bacasız fabrikalar gibi çalışması gerekirken tam tersine bir gidişat içindedir. Bu sorunları göz önüne alınarak ilk işimiz çevre temizliği ve sahil temizliğinin sahillere lağım akıtılmasının önüne geçmek olacaktır. Bu bana nasip olacak inşallah. Bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

Editör: Hülya NALLIOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI