Hem tuttular hem yediler

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:32   Okunma Sayısı: 9331
Sinoplu Emine Kuruoğlu, KOSGEB’den aldığı destekle ‘Sinop Balık Atölyesi’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında tekne ile denize açılan katılımcılar, daha sonra tuttukları balıkları balık atölyesinde pişirip yemenin keyfini yaşadılar.

İstanbul’da yaşayan Sinoplu Mühendis Emine Kuruoğlu, sıra dışı projesi ile KOSGEB’in dikkatini çekmeyi başardı.  Sinop’u, Türkiye ve Dünya’ya, yemek, kültür, doğa ve tarihi ile tanıtmak amacıyla böyle bir yola çıktığını dile getiren Kuruoğlu, “Tematik Atölye Konaklaması” projesini hayata geçirmek için KOSGEB’e başvuruda bulunduğunu ve teklifinin sıra dışı bulunduğunu söyledi. Projenin ilk ayağının da ‘Sinop Balık Atölyesi’ olduğunu belirten Kuruoğlu, hafta sonu düzenledikleri etkinlikle bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İstanbul’dan gelen misafirlerini havaalanında karşıladığını ve birlikte gece tekne ile balığa çıktıklarını belirten Kuruoğlu, daha sonra tuttukları balıkları balık atölyesinde pişirip birlikte yediklerini kaydetti.

Hayata geçirilen proje ile katılımcıların büyük bir deneyim yaşadığını belirten Kuruoğlu, “İlk olarak misafirlerimizle beraber denize açıldık ve balık tutmanın inceliklerini deneyimli reislerimizden öğrenmenin keyfini yaşadık. Tuttuğumuz balıkları da hep bir pişirdik. Bu süreçte balık ayıklama, soslama, pişirme, mangalı yakma ve masayı kurma aşamalarında annemin monitörlüğünde uyumlu bir  orkestra ahengi ile tüm süreçlere içtenlikle dahil olduk.” Diye konuştu.

Proje ile Sinop’un sakin geçen sonbahar ve ilkbahar aylarına bir turizm hareketliliği kazandıracağına inandığını belirten Emine Kuruoğlu, yıllardır ayrı kaldığı memleketi Sinop’a fayda sağlayacak bir projeyi kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi

Hayali olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Emine Kuruoğlu, "Sinop Balık Atölyesi, hem balık tutma hem de balık pişirmeyi kapsayan bir atölyesi olması nedeni ile de belki de Türkiye de ve dünya da bir ilk oldu. Sinop Balık Atölyesine katılımcılar İstanbul’dan geldi. Atölye bir ilki oluşturdu. Balık avlama ve balık pişirmede katılımcılar bir fiil çalıştılar. Balığın ağla tutulması, ağdan çıkartılması, balığın ayıklanması, ızgara yapılmak üzere sosuyla birlikte hazırlanması, mangalın yakılması, balığın pişirilmesi, salata vb. hazırlıklarının yapılması, masanın kurulması gibi tüm aşamalarda katılımcılar sürece dahil oldular” şeklinde konuştu.

Sinop’a gelen misafirlerin kenti gezme fırsatı bulduğunu da belirten Kuruoğlu, konukların Sinop’u çok beğendiklerini söyledi.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI