SİNOP'A TURİZM FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Eklenme Tarihi: 4 Ağustos 2023, Cuma - 17:48   Okunma Sayısı: 404028
3 Ağustos 2023 tarihli ve 7477 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Sinop Üniversitesi bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak yerine Turizm Fakültesi kuruldu.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Sinop Üniversitesi’nde kapatılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Fakültesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek. Böylece Sinop Üniversitesi’ndeki fakülte sayısı da 10’a yükselmiş oldu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversitemizin nicelik ve nitelik açıdan büyüme hedeflerine adım adım ulaştığını belirterek, “Fakülte sayımızı 10’a yükseltmenin mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda Turizm Fakültesi’nin ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni kurulan fakültemizin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor; fakültemizin kurulması yönündeki Üniversitemiz Senatosunun talebini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar şahsında tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI