METİN GÜRBÜZ MAZBATASINI ALDI

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2024, Çarşamba - 17:20   Okunma Sayısı: 209
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sinop Belediye Başkanı seçilen Metin Gürbüz, mazbatasını aldı.

CHP'den Sinop'un yeni belediye başkanı seçilen Metin Gürbüz,  beraberindeki eşi Özlem Gürbüz, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak ve sevenleri ile birlikte, parti binasından mazbatasını alacağı Sinop Adliyesine kadar yürüdü. Alkışlar eşliğinde adliyeye giren Metin Gürbüz, Sinop İl Merkez İlçe Seçim Hakimi Eda Kalender’den mazbatasını teslim aldı.


Gürbüz, daha sonra Adalet Sarayı önünde yaptığı konuşmada, kentin sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Geride bıraktığımız süreçte kentin sorunlarının çözümüne yönelik sahada birçok çalışma yapmıştık. Hem o projelerimizi hem de vaatlerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bugün mazbatamı, yani bu tarihi belgeyi alıp belediyeye geçip oradaki mesai arkadaşlarımla buluşacağım. Arkadaşlarımızla, halkımızla sorunların üzerinden teker teker geleceğiz” dedi.


Mazbatasını aldıktan sonra kalabalık grup eşliğinde Sinop Belediyesi’ne geçen Gürbüz, burada düzenlenen devir teslim töreni ile Barış Ayhan'dan görevi devraldı.
Burada konuşan Gürbüz, “Partimizin 100. Yılına yakışan bir şekilde Sinop’ta dördüncü dönemimizi de kazandık. Ayhan başkanıma kentimize hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Sağ olsun kendisi bu bayrağı yere düşürmeden güvenle saklayarak tam bir şehr-i emini olarak gururla bize teslim etti. 100 yıllık Sinop kent tarihinde 18 tane belediye başkanımız olmuş. Bizler de bu 5 yıllık süreçte Sinop’a hizmet götüreceğiz. Birlikte dayanışma içerisinde olursak ve işimizi severek yaparsak daha iyi hizmetler ortaya çıkacaktır. Birlikte başaracağız. Gerekirse uyumayacağız, öğle molası vermeyeceğiz ama bu kent için birlikte mücadele edeceğiz. Kimseyi ayrışmadan, eşit anlayışla Sinop’a hizmet götüreceğiz. Sinop bize kazandırdı şimdi Sinop kazanacak” diye konuştu.


Görevi devreden Barış Ayhan da konuşmasında, vatandaşlardan yeni başkan Metin Gürbüz’e sahip çıkmasını istedi. Partisinin ülke genelindeki başarısına da değinen Ayhan, “Partimizin tartışmasız seçim zaferi bizleri gururlandırdı. Mutluluk gözyaşları döktük. Partimizin birinci parti olmasının gururunu yaşadık. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan şikayetçi olan herkes bizlere oy verdi. Daha güzel bir Sinop’u, daha güzel bir Türkiye’yi hayal eden, bir çıkış yolu arayan bizlere inandı ve oy verdi. Onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Belediye başkanınızın kıymetini bilin. Onun yüzünü önüne düşürttürmeyin. Siz destek verirseniz Sinop için daha çok şeyi birlikte başaracaksınız. Bizler de sizin başarılı olmanız için size destek olacağız. Zor bir görev ama zor olduğu kadar da mutluluk verici bir görev. Siz de bu başkanlık göreviniz sona erdiğinde benim gibi vicdanı huzurla ve doğru insana teslim ettiğiniz inancı içinde yaşayarak bu görevini sonlandırırsınız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI