SİNOP’TA TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2024, Pazartesi - 17:23   Okunma Sayısı: 164
Toplumda turizm bilincini oluşturmak, halkın turizm hareketlerine etkin katılımını sağlamak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla ülke genelinde kutlanan “Turizm Haftası” Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Bu yıl 48'incisini düzenlenen Turizm Haftası kutlama etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Sinop eski otogar mevkiinden başlayan yürüyüş valilik önünde son buldu. Bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü büyük beğeni topladı.  Valilik önünde çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Toplumda turizm bilincini geliştirmek turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla Turizm Haftası kapsamında hafta boyunca etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

“GERÇEKÇİ BİR TURİZM MASTIR PLANI HAZIRLIĞIMIZ SÜRÜYOR”

Güzel, “Dört Mevsim Turizm' sloganıyla nitelikli, sürdürülebilir, erişilebilir turizm hedefiyle, 24 saat yaşayan bir kent hayaliyle yola çıktığımız turizm sezonumuz her sokağının denizle buluştuğu, ülkemizin en mutlu insanlarının yaşadığı, kültür, tarih, medeniyet ve hoşgörü kenti Sinopumuz için hayırlı uğurlu olsun. Kolektif bir turizm bilincinin oluşması etkili tanıtım ve sektörel çalışmaların yürütülmesi, turizm hizmetlerimizi daha modern, çağın gereklerine uygun, alt yapısını bütünüyle tamamlamış bir hale getirebilmek için aşkla ve şevkle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentimize katma değer oluşturacak, sektöre ekonomik girdi sağlayacak, turizmi dört mevsime yayabileceğimiz, tüm paydaşların sahiplendiği, sürdürülebilir, uygulanabilir, gerçekçi bir turizm mastır planı hazırlığımız sürüyor.” dedi.

Sinop’un turizm potansiyeline değinen Güzel, “Adeta bir açık hava müzesi olan Sinopumuzun turizm potansiyelini ekonomiye kazandırmak için azami düzeyde çaba harcayacağımız 2024 yılı turizm sezonumuzun Sinopumuza ve ülkemize bereket getirmesi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.  

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI