SİNOP'TA KORKUTAN YANGINLAR

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2024, Salı - 17:31   Okunma Sayısı: 145
Sinop’ta son günlerde farklı noktalarda çıkan orman yangınları korkuttu. Boyabat ilçesinde iki farklı noktada çıkan yangınların ardından Erfelek ilçesine bağlı Ormantepe Köyünden yangın ihbarı geldi.

Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü. Sinop’un Boyabat ve Erfelek ilçelerinde çıkan orman yangınları korkuttu. Önceki gün, Boyabat ilçesi Göve köyü Korucuk mevkiinde ormanlık alandan alevler yükseldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangın, 4 su ikmal aracı, 120 kişilik ekip ve 6 arazözle yapılan müdahale sonucu 1 saatte söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

ERFELEK İLÇESİNDEN DE YANGIN İHBARI GELDİ
Bir başka yangın ihbarı ise  Erfelek İlçesine Ormantepe Köyü Gökçam Mahallesinden geldi. Kırsal kesimde saat 11:00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarında etkili olduğu bölgede ekipler yangına hızlı bir şekilde müdahale etti. Arazinin engebeli oluşu ekiplerin işini güçleştirdi. Yangın, 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangında 1,5 hektar ormanlık alan zarar gördü. Çıkan yangınların ardından valilikten uyarı geldi.

“YANGINA SEBEP OLABİLECEK DAVRANIŞLARDAN TİTİZLİKLE KAÇINALIM”
Sinop Valiliği tarafından yapılan çağrıda, vatandaşların orman içerisinde yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınmaları istendi. Açıklama, şu ifadelere yer verildi; “Son iki hafta içinde Boyabat  ilçemizde iki ayrı yerde ve dün de Erfelek ilçemizde orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili İtfaiye ekiplerimizin zamanında ve hızlı müdahalesiyle ciddi bir zarar oluşmadan bu yangınlar söndürüldü. Lütfen Orman içinde ve piknik alanlarında, mangal yakma, anız yakma, sigara izmariti atma, cam ve pet şişeleri ormanda bırakma gibi, yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınalım. Kontrolsüz ateş veya duman gibi riskli durumlar gördüğümüzde bunu, 112 Acil Servis Merkezimize en hızlı şekilde bildirelim. Aşırı sıcaklar nedeniyle önümüzdeki aylık dönemlerde değerli hemşehrilerimin özelikle de Boyabat, Durağan ve Dikmen ilçelerimizde dikkat, destek ve katkılarını rica ediyoruz.”

Kaynak: Soner KAÇAK

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI