Anaç; 3 YILDIR NEREDEYDİLER?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:09   Okunma Sayısı: 380886
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da karayolları işçileriyle önceki gün bir araya geldiği toplantıda, "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" demesi Yol-İş üyesi işçileri kızdırdı.

Sinop'tan Ankara'ya Başabakan'ı dinlemeye getirilen 46 işçi, "Bu hakkımız bize 3 yıl önce mahkeme tarafından verilmiş hakkımızdı. 3 yıldır neredeydiler"dedi. İşçiler adına konuşan Ayhan Anaç, "Yol-İş Sendikası, Karayolları işyerlerinde temin suretiyle muvazaalı olarak çalıştırılan yaklaşık 6500 işçinin gerçekte Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduklarını 2011 yılı Ekim ayında Yargı kararıyla tespit ettirmiştir.4 yıllık mücadele Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 6417 taşeron işçi işte bu sebeple yargıya bundan 4 yıl önce gittiler. Yaptığımız iş asfalt dökmek. Biz asıl işi yapıyoruz ama genel müdürlük bizi taşeron işveren altında istihdam ediyor, biz devletin asıl işini yaptığımız için devletin kadrosuna girmek istiyoruz' dediler... Davalar iş mahkemelerinde olumlu sonuçlandı, Yargıtay da kararları onadı. Yaklaşık üç yıl önce davaları tamamlanmış olan işçiler, YOL-İŞ Sendikası'nın önderliğinde bugüne kadar kazandıkları davanın takipçisi oldular. Ne var ki davalar kazanılmış olmasına rağmen hükümet üç yıldır bu işçileri bir türlü kadroya almadı. Şimdi seçime 1 ay kaldı 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun diyorlar" diye konuştu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI