SİNOP "METİN GÜRBÜZ" DEDİ

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2024, Pazar - 23:16   Okunma Sayısı: 233
Resmi olmayan sonuçlara göre Sinop’un yeni Belediye Başkanı CHP adayı Metin Gürbüz oldu. Gürbüz, yaptığı açıklamada, “Pazartesi gününden itibaren yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonra projelerimizle Sinop kazanacak.” dedi.

Türkiye 11 ayın ardından ikinci kez sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için oy kullandı. Doğudaki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de, diğer illerde ise 08.00'de başladı. 34 siyasi partinin katıldığı seçimde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı.

SİNOP “METİN GÜRBÜZ” DEDİ

Sinop’ta merkezde merakla beklenen Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi adayı Metin Gürbüz kazandı. Gürbüz, parti binasında tebrikleri kabul etti. Parti binası önünde bir araya gelen çok sayıda partili seçim sonucunu coşkuyla kutladı. 

Burada balkon konuşması yapan Sinop’un yeni Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ün ilk sözleri, “Gerçek adaleti, gerçek milli iradeyi sonuna kadar gözünü kıpmadan savunan, bir oyun değerini bilen tüm sandık görevlilerimize, partililerimize, bizlere destek veren seçmenlerimize teşekkür ederim” oldu.

Gürbüz, “Bugün birçok yer Türkiye’de kırmızıya boyandı. Gelecek için, yarınlar için mücadele edenlere selam olsun. Biz, yol ve dava arkadaşlarımıza çıkarken, çalışmalarımıza başlarken tüm seçmenlerimize bir söz vermiştik. Sinop’u yeniden kazanacağız. Sizlerin tercihleriyle, sizlerin yetkileriyle bir kez daha kazandık. Sağ olun, var olun. Bize bu kenti yönetmeye sizler hak gördünüz. Sandıklara gittiniz, vatandaşlık görevini yerine getirdiniz. Türkiye’nin her yerinden gelenler var. Ben sizlerin emeklerinizi unutmam. Beni bu seçim sürecinde çok duygulandıran anlar oldu. Bir çiftçi vatandaşımız, kardeşimiz 52 bin liraya hayvanını satıp seçim kampanyamıza destek oldu. Bir çok dostumuz seferber oldu. Ben seçmenlerime, Sinoplulara, yol arkadaşlarıma bir söz vermiştim. Bu sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

“Pazartesinden itibaren yeni bir dönem başlıyor.” diyen Gürbüz, “Yüzyıllık partimizin, şanlı tarihimizin ikinci yüzyılında tüm Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Yeni bir siyaset anlayışı başlıyor. Tüm seçmenlerimize teşekkür ederim.  Sinop ittifakı kazandı, Sinop kazandı. Bundan sonra projelerimizle Sinop kazanacak.  Biz yeni bir hizmet anlayışıyla yola çıktık demiştim.  Bize bu güveni veren seçmenlerimize teşekkür ederiz. Biz her sorunlara çözüm odaklı yaklaştık.  Projelerimiz hazır. Bu kenti birlikte yöneteceğiz. Amacımız Sinop’un sorunlarını çözmek.” İfadelerini kullandı.

METİN GÜRBÜZ KİMDİR?

26 Haziran 1967 tarihinde Sinop’ta doğdu. Sinop’ta ikamet eden esnaf bir ailenin çocuğu olan Metin Gürbüz, ilk, orta ve lise tahsilini Sinop’ta, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.

Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğü’nde 32 yıllık kamu hizmetinin 25 yılını idareci/amir olarak çalıştı. Sinop İli ve İlçelerimizde, Taşkın Koruma Tesisleri, Toplu Çalışma Projeleri, Ulaşım Yolları, İçme Suyu isale hattı projelerinde kontrollük ve inşaat çalışmalarının her safhasında görevler aldı. Sel, Orman yangını ve heyelan gibi doğal afetlerle mücadelede aktif görevler üstlendi. 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerine CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak katılmak için kamu görevimden istifa ederek ayrıldı ve 27 Kasım 2023 tarihinde CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat etti. Metin Gürbüz evli ve iki çocuk babası.

 İLÇELERDE KİMLER KAZANDI?

İlçelerde ise bazı koltuklar el değiştirdi. Boyabat ilçesinde Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hasan Kara, Gerze İlçesinde CHP adayı Osman Belovacıklı, Ayancık İlçesinde CHP adayı Hayrettin Kaya, Dikmen ilçesinde AK Parti adayı Adnan Acar, Durağan ilçesinde  AK Parti adayı Necmettin Ermiş, Erfelek İlçesinde AK Parti adayı Mehmet Uzun, Türkeli ilçesinde AK Parti adayı Veysel Şahin ve Saraydüzü İlçesinde MHP adayı Ferdi Canoğlu ipi göğüsleyen isimler oldu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI