3 KUŞAK MUHTARLIK

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2024, Çarşamba - 17:48   Okunma Sayısı: 397
Sinop Merkez İncedayı mahallesinde 3 kuşak önce muhtarlık seçimini kazanan Gül ailesi, 50 yıldır bu görevi sürdürüyor.

Sinop Merkez İncedayı mahallesinde 50 yıl önce dede Remzi Gül ile başlayan muhtarlık serüveni, oğlu Yavuz Gül ile devam etti. Son seçimde ise üçüncü kuşak Zeki Gül muhtarlığa seçildi.

70’li yıllarda mahalle sakinlerinin tercihi ile muhtarlık görevine başlayan dede Remzi Gül, torununu da muhtar görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Torunun daha başarılı hizmetler sunacağına inandığını belirten dede Gül, “Bizler varlığı da darlığı da gördük. Şükür bu günlere geldik. Ben yaklaşık 40 sene muhtarlık yaptık. Benden sonra oğlum sürdürdü. En son torunuma geçti. Elimizden geldiği kadarıyla hizmet etmeye çalıştık. Bana oy verene de vermeyene de çok teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte torunuma başarılar diliyorum. İnşallah o da güzel hizmetler yapacaktır” dedi.

15 sene muhtarlık yapan Yavuz Gül ise yaptığı açıklamada, “Bizim eve muhtarlık 70 yıllarında geldi. Ben 17 yaşındaydım. 23 yaşımda askerlikten geldikten sonra babamın azası oldum. 2009 yılına kadar azalık görevim devam etti. Sonra babamdan muhtarlığı devraldım. Babam o sene 35-40 senelik muhtardı. 15 senede benim oldu. Şimdi oğluma devrettim. Cenabı Allah ne kadar nasip ederse bundan sonra oğlum sürdürecek bu görevi. Muhtarlık büyük bir aile demek aslında. Büyük bir çatı altında toplanmış aile olarak nitelendiriyorum. Nasıl bir baba ailesine,  evini sahip çıkıyorsa muhtarlar da mahallesine sahip çıkmalı. Biz öyle yaptık. Biz babamın yanında yetiştik, ondan öğrendik. Bu günlere geldik. Mahallemize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Son seçimde ipi göğüsleyen taze muhtar Zeki Gül de yaptığı konuşmada, “İncedayı mahallesine yeni muhtar seçildim. 5 aday yarıştık bu seçimde. Toplamda seçmen sayısı mahallemizde bin 500 civarındaydı. Bin 200 seçmenimiz oy kullandı. En yakın rakibimle aramızda 100 oy fark vardı. Muhtarlık bana nasip oldu. Dedem ve babamdan aldığım bilgi ve birilimi daha iyi bir şekilde mahalleme sunacağımı buradan belirtmek isterim. İnşallah babamdan ve dedemden daha iyi bir performans gösterip  mahalle sakinlerimize hizmet etmeye çalışacağım. Bizleri destekleyen seçmenlerimize çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI